Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός του “Μακεδονία”
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός του “Μακεδονία”

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Και ΕΔΕ

Ως… υπερτυχερός στον οποίο «χαμογελούσε» συνεχώς η τύχη, εμφανιζόταν ο αξιωματικός ο οποίος συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα σε παράτυπους μετανάστες, έναντι αμοιβής.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην κατοχή του, όπως επισημαίνει το Alphafreepress, οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος που αποκάλυψαν την υπόθεση βρήκαν μεταξύ άλλων και 84 κερδισμένα δελτία, με συνολικό ποσό 73.047 ευρώ. Δεν ήταν τίποτε περισσότερο από την πρακτική της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων. Οι ελεγχόμενοι, βρίσκουν τον τρόπο και αγοράζουν από πραγματικούς τυχερούς τα δελτία, δίνοντάς τους, κάτι περισσότερα από το ποσό που αναγράφεται. Τα χρήματα στη συνέχεια που λαμβάνουν για την παράνομη δραστηριότητα τα δηλώνουν ως κέρδη από τα λαχεία!!! Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, πρόκειται για έναν 46χρονο Αστυνόμο Β’, ο οποίος υπηρετούσε ως επόπτης βάρδιας στον Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Εκεί, εκ της θέσεώς του, φρόντιζε να φεύγουν με πτήσεις για άλλες χώρες της Ευρώπης και χωρίς έλεγχο, μετανάστες, εφοδιασμένοι από κυκλώματα  με  πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Μάλιστα, αναφέρουν πληροφορίες φέρεται να είχε υποχρεώσει υφισταμένους του, οι οποίοι  διενεργούσαν τους διαβατηριακούς ελέγχους να μην το κάνουν (!) όποτε πήγαιναν διακινούμενοι από το κύκλωμα με το οποίο συνεργαζόταν. Ένας από τους αστυνομικούς που γνώριζε τι συνέβαινε, μπήκε σε ειδικό πρόγραμμα και έδωσε τη μαρτυρία που άνοιξε τον δρόμο για την σύλληψη του  επίορκου κατηγορούμενου.

Κατηγορίες από παλιά

Σημειώνεται από αστυνομικές πηγές ότι στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί άλλες δύο φορές για αντίστοιχες πράξεις, είχε απομακρυνθεί μία περίοδο από το Αεροδρόμιο, αλλά καθώς τότε δεν κατέστη δυνατόν να αποδειχθεί η ενοχή του, επέστρεψε στην θέση του μετά και από πιέσεις άλλων συνδικαλιστών, καθώς συνδικαλιστική δράση φέρεται να είχε και ο ίδιος…

Η ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη του αξιωματικού, μεταξύ άλλων είχε ανακοινώσει τα πάρα κάτω:

«Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε σχετική καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας πιστοποιήθηκε μετά από εξειδικευμένη έρευνα, με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών. Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την υπηρεσιακή του ιδιότητα και θέση, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 είχε ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη προώθηση αλλοδαπών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω αεροδρομίου της Βόρειας Ελλάδας.

Συνεννοήσεις

Μάλιστα, για να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός μέλος της οργάνωσης από την Αθήνα παρείχε πληροφορίες στον αστυνομικό αναφορικά με τα στοιχεία και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα των προς διακίνηση αλλοδαπών». Ετσι, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης ο αστυνομικός συνελήφθη, «αφού πρωινές ώρες, προέβη σε ενέργειες ώστε να διευκολυνθεί η αεροπορική έξοδος από τη χώρα με χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων δύο αλλοδαπών (ενήλικου, ο οποίος επίσης συνελήφθη και συνοδευόμενης από αυτόν ανήλικης), πράξη η οποία ωστόσο απετράπη πριν την επιβίβαση, από τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων».

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο πλαστά διαβατήρια, 84 κερδισμένα δελτία συνολικού ύψους 73.047 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα, φορητός υπολογιστής (laptop), 2 κάρτες επιβίβασης (Boarding Pass), βιβλιάριο καταθέσεων, ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά και καταστατικό εταιρείας με έδρα το εξωτερικό και αντικείμενο εμπορικές-οικονομικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις