Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπελέρης φυλακή: Οργισμένη ανακοίνωση ΥΠΕΞ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπελέρης φυλακή: Οργισμένη ανακοίνωση ΥΠΕΞ

ΥΠΕΞ για υπόθεση Μπελέρη: Η απόρριψη της έφεσης δεν συνάδει με το κράτος δικαίου

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών μετά την απόφαση για τη συνέχιση προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη. Σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι η απόφαση για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας εγείρει ερωτηματικά ως προς την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας για τη διατήρηση της κράτησης Όπως ενημερώνει το ΥΠΕΞ, το ζήτημα Μπελέρη απασχόλησε τον υπουργό Εξωτερικών, Βασίλη Κασκαρέλη ο οποίος συνομίλησε με την Αλβανή ομόλογό του, στο Όσλο, στο περιθώριο της άτυπης Υπουργικής Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη

«Η σημερινή απόρριψη της έφεσης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, κατά της συνέχισης της προφυλάκισής του, δεν προκύπτει ότι συνάδει με τις πρόνοιες του κράτους δικαίου, ενώ δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθότι, όπως προκύπτει από Ανακοίνωση της Ειδικής Εισαγγελίας της Αλβανίας, είναι ο μόνος προφυλακισμένος σε σύνολο 31 καταγγελιών για εκλογικά αδικήματα. Επίσης, δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας για τη διατήρηση της κράτησης, αφού εγείρει ουσιαστικά προσκόμματα στην ανάληψη των καθηκόντων του Φ. Μπελέρη, ως Δημάρχου.

Η συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Φ. Μπελέρη ήταν το θέμα σημερινής συνομιλίας του Υπουργού Εξωτερικών, Βασίλη Κασκαρέλη με την Αλβανή ομόλογό του, Olta Xhaçka, στο Όσλο, στο περιθώριο της άτυπης Υπουργικής Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Το Υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί το θέμα πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του και, πέραν της διμερούς διάστασης του ζητήματος, θα συνεχίσει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τη διεθνή κοινότητα και, ιδίως, τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς η Αλβανία είναι υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις