Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Εκλογές 25 Ιουνίου: Ο πρόεδρος της Νδ περιοδεύει και οι άλλοι.. τσακώνονται
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Εκλογές 25 Ιουνίου: Ο πρόεδρος της Νδ περιοδεύει και οι άλλοι.. τσακώνονται

Μητσοτάκης - Εκλογές 25 Ιουνίου: Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στη θετική ατζέντα και στον προγραμματικό λόγο

Βούτυρο στο ψωμί τους θεωρούν στην οδό Πειραιώς την… ακατανόητη “όρεξη” στελεχών της Χαριλάου να ανοίξουν κουβέντα για τη φορολογία, μαζί με την επανάληψη των πάγιων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς ωστόσο να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τακτική των αντιπάλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει με τη θετική ατζέντα στο χέρι, καλώντας τους πολίτες να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν, χωρίς να θεωρούν τίποτα δεδομένο ως προς την πρωτιά και την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ. Στο γαλάζιο μέτωπο θεωρούν πως η πρόταση της ΝΔ είναι η μόνη ρεαλιστική, με ένα πρόγραμμα που ως τώρα δεν έχει αμφισβητηθεί ως προς την κοστολόγησή του σε βάθος τετραετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, επιμένει στο κάλεσμα για μετριοπάθεια προς τα στελέχη του, τα οποία και στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις έχουν λάβει πλέον ρόλο παρατηρητών της συζήτησης και αφήνουν κυρίως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να… τσακώνονται.  Ο ίδιος έκανε μια σαρωτική περιοδεία στην Κρήτη, ένα νησί που ποτέ δεν είχε βαφτεί γαλάζιο, με αρκετές στάσεις και στους τέσσερις νομούς, σε καμία από αυτές όμως δεν εστίασε σε όσα είπαν τα στελέχη των άλλων δύο κομμάτων.

Η μοναδική αναφορά Μητσοτάκη στον… “μύλο”

Μια φορά, στο Πέραμα Ρεθύμνου, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην επικαιρότητα. «Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και τη μία μέρα μάς λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μάς λένε κάτι διαφορετικό. Ίσως έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν, ξέρετε, επειδή οι ίδιοι έχουν αποποιηθεί της ευθύνης να κυβερνήσουν τη χώρα», είπε με νόημα, επιμένοντας ότι η ΝΔ είναι η μόνη που καταθέτει ένα συγκροτημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα.

Ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, κατήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ εξαφάνισε χθες το απόγευμα από την ιστοσελίδα του το αναλυτικό πολυσέλιδο πρόγραμμά του. «Αντ’ αυτού, υπάρχει μόνο το γενικόλογο πρόγραμμα, οι πολίτες μπορούν να βρουν ένα τετρασέλιδο με συνθήματα, χωρίς καμία ανάλυση, καμία εξειδίκευση, καμία κοστολόγηση!», αναφέρει χαρακτηριστικά. Είχε προηγηθεί μπαράζ άστοχων τοποθετήσεων από στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως η Ελένη Χρονοπούλου, με τελευταίο κρούσμα τον Στέφανο Παραστατίδη που προανήγγειλε αύξηση των άμεσων φόρων, όπως ΕΝΦΙΑ και γονικής παροχής, γιατί «είναι για τους έχοντες». Χρειάστηκε να υπάρξει «άδειασμα» από τα κεντρικά του κόμματος και ο ίδιος να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση αλλά δεν έγινε και κάτι σπουδαίο.

Fake news

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, πραγματοποίησε χθες ενημέρωση πολιτικών συντακτών με μοναδική στόχευση να αναδείξει τα fake news ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε. Οι τρεις παρεμβάσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται με ΠΝΠ -τη  μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα- κοστολογηθηκαν, από την Πειραιώς, στα 3,5 δις άμεσους φόρους. Το, δε, πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ υπολογίστηκε στα 11 με 12 δις ετησίως, δηλαδή στα 45 στην 4ετία με πλήθος «ασαφειών» και μέτρων που είναι αδύνατον να κοστολογηθούν με ακρίβεια. «Λεφτόδεντρο όμως δεν υπάρχει», επισημαίνουν από την Πειραιώς, καταλογίζοντας στα δύο κόμματα «μισές αλήθειες» και «δημιουργική λογιστική» για να προκαλέσουν σύγχυση και να αλιεύσουν λίγες ακόμα ψήφους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις