Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΠΑΣΟΚ φορολογία 2023: “Εξαφάνισαν” το πρόγραμμα; – Νέα επεισόδια στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ φορολογία 2023: “Εξαφάνισαν” το πρόγραμμα; – Νέα επεισόδια στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ

ΠΑΣΟΚ φορολογία 2023: «Κωμικοτραγικές αντιφάσεις σχετικά με την κοστολόγηση του προγράμματος»

Νέα επεισόδια στην αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει ως προς τη φορολογία το πρόγραμμα της Χ. Τρικούπη. Η ΝΔ μιλά για επικίνδυνες απόψεις και για φορομπηχτική πολιτική, ενώ στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για προπαγάνδα και διαστρέβλωση των θέσεων. Παραδέχονται, ωστόσο, λάθη «από απειρία» ορισμένων στελεχών του. Το τελευταίο «χτύπημα» ήταν η καταγγελία του γραμματέα της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη, ότι το ΠΑΣΟΚ εξαφάνισε σήμερα από την ιστοσελίδα του το αναλυτικό πολυσέλιδο πρόγραμμά του. «Αντ’ αυτού, υπάρχει μόνο το γενικόλογο πρόγραμμα, οι πολίτες μπορούν να βρουν ένα τετρασέλιδο με συνθήματα, χωρίς καμία ανάλυση, καμία εξειδίκευση, καμία κοστολόγηση!».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Μαρινάκη:

«Μετά από τις κωμικοτραγικές αντιφάσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κοστολόγηση του προγράμματός τους, έφτασαν στο σημείο να το εξαφανίσουν τελείως! Συγκεκριμένα: το πολυσέλιδο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάστηκε στις 11/12/2022 και ήταν αναρτημένο μέχρι σήμερα το πρωί. Πλέον, όμως, αντί ακόμη και για αυτό το γενικόλογο πρόγραμμα, οι πολίτες μπορούν να βρουν ένα τετρασέλιδο με συνθήματα, χωρίς καμία ανάλυση, καμία εξειδίκευση, καμία κοστολόγηση! Για ποιον λόγο αποσύρθηκε το πρόγραμμα; Μήπως γιατί πλέον δεν ισχύουν όσα υπόσχονταν πριν από λίγους μόλις μήνες;

Άραγε θα το επαναφέρουν στο site ίδιο ή παραλλαγμένο;

Ποιο από όλα τα προγράμματα ισχύει τελικά;

Ποιες διαφορές έχουν μεταξύ τους;

Η απελπισία και ο πανικός των στελεχών του ΠΑΣΟΚ τους οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους. Στην προσπάθειά τους να πάρουν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύουν να γίνουν αντίγραφά του στη γενικολογία και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Για ακόμα μια φορά, αποδεικνύονται όχι απλώς κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά επικίνδυνοι για το μέλλον της χώρας. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένουν η μόνη υπεύθυνη λύση για τη χώρα. Χωρίς κρυφές ατζέντες, αλλά με ουσιαστικές και κοστολογημένες προτάσεις, γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην πρόοδο και την ανάπτυξη».

Η «γκάφα» Παραστατίδη για αύξηση του ΕΝΦΙΑ, τον άδειασε το ΠΑΣΟΚ

Τις προηγούμενες ημέρες, σειρά δηλώσεων από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψαν ένα σχέδιο φοροεπιδρομής, προκαλώντας ανάλογο σάλο και συζήτηση. Το πρωί της Τετάρτης, ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στο Open, προανήγγειλε αύξηση των άμεσων φόρων, όπως ΕΝΦΙΑ και γονικής παροχής, γιατί «είναι για τους έχοντες». Αμέσως επικράτησε συναγερμός στη Χ. Τρικούπη και το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να «αδειάσει» τον κ. Παραστατίδη, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμά του πρόταση για αύξηση του ΕΝΦΙΑ, ενώ, αντίθετα, θέση του κόμματος είναι η προοδευτική του μείωση. Μετά το «άδειασμα», ο υποψήφιος βουλευτής κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι προχώρησαν στη γνωστή «μονταζιέρα», καθώς αυτός μίλησε για ενίσχυση άμεσων φόρων και όχι συγκεκριμένα του ΕΝΦΙΑ.

Κόντρα Σκέρτσου-Μάντζου για τα μερίσματα

Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος διασταύρωσαν τα ξίφη τους on air για την αύξηση φορολογίας στα μερίσματα. Ο κ. Μάντζος επέμεινε στην πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη για αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα, υποστηρίζοντας πως δεν συνδέεται με την ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης, ενώ είπε πως ο φόρος στα μερίσματα δεν θα είναι έξτρα στη φορολόγηση 22% της επιχείρησης. Αντιθέτως, ο Άκης Σκέρτσος τόνισε πως με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ η φορολόγηση της επιχείρησης θα φτάσει το 33%.

«Αυτό το οποίο λέει το ΠΑΣΟΚ είναι 22% φορολογικός συντελεστής συν άλλο 11% που θα έρθει με τον φόρο μερισμάτων, θα πάει στο 33%. Αυτό δεν είναι ελκυστικό για να έρθει κάποιος επενδυτής, ούτε για να μείνει στην Ελλάδα για να επιχειρήσει».

Οι τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ για την αύξηση φορολόγησης του μερίσματος

Τα περί αύξησης της φορολόγησης του μερίσματος από το 5% στο 15% ξεκίνησαν την Τρίτη από τον Παναγιώτη Δουδωνή, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης την περιέγραψε ως δίκαιη σοσιαλδημοκρατική φορολόγηση. Στο θέμα μπήκε «σφήνα» σήμερα και η Κατερίνα Μπατζελή, η οποία επιχείρησε να δικαιολογήσει την αύξηση στο 15% της φορολογίας των μερισμάτων των επιχειρήσεων από 100.000 ευρώ και πάνω, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τους ξεσκεπάσαμε με τη φορολόγηση μερισμάτων, διότι η ΝΔ προστατεύει τους “έχοντες”, επιβαρύνει μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και εντείνει τις ανισότητες».

Σκέρτσος: Τα 10 fake news ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος έδωσε συνέχεια, επιτιθέμενος σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύοντας 10 fake news της αντιπολίτευσης. «Το ΠΑΣΟΚ σηκώνει σημαία ευκαιρίας» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, και χρέωσε εκ νέου στο κόμμα ότι έχει ένα πρόγραμμα «παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και χειρότερο», είπε μεταξύ άλλων. Λίγες ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημ. Μάντζος απάντησε κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «φρόντισε να τους φορτώσει με τους πιο άδικους φόρους, τους έμμεσους φόρους, παίρνοντας από την τσέπη τους και βάζοντας στα κρατικά ταμεία επιπλέον 5 δισ. ευρώ με την έκρηξη της ακρίβειας. Έτσι μείωσε δραστικά την αγοραστική δύναμη, έπληξε το βιοτικό επίπεδο των ελληνικών οικογενειών και αφαίρεσε τους αναγκαίους πόρους από το κοινωνικό κράτος, απαξιώνοντας τα δημόσια νοσοκομεία και τη δημόσια εκπαίδευση».

Ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ για να προστατεύσει τους γόνους, που θα αποκτήσουν αφορολόγητα περιουσία εκατομμυρίων ευρώ, και τους μεγάλους μετόχους με μερίσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ».

ΝΔ: Λυπούμαστε που μετά τον διαγωνισμό νέων φόρων, το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στα fake news

Η Πειραιώς πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον κ. Μάντζο ότι πρόσθεσε ένα ακόμη fake news, «επιβεβαιώνοντας το μέγεθος της επικίνδυνης άγνοιας και της προχειρότητας που διακατέχει το ΠΑΣΟΚ. Ενημερώνουμε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ για κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει, ειδικά αν θέλει να παριστάνει τη “σοβαρή” αντιπολίτευση!». Η ΝΔ υπενθύμισε πως στις 30/12/2022 το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε 373,54 εκατ. ευρώ ως έκτακτη εισφορά 90% από την αύξηση του μεικτού περιθωρίου κέρδους των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και εξέφρασε τη λύπη της που «μετά τον διαγωνισμό νέων φόρων, το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στον διαγωνισμό fake news»! Παράλληλα, η ΝΔ εγκάλεσε «την επιμονή του ΠΑΣΟΚ να τιμωρήσει τους νέους και τις νέες Ελληνίδες με φορολόγηση των γονικών παροχών», επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για ατελέσφορο μέτρο που φρενάρει «την αναδιανομή πόρων και ευκαιριών προς τη νέα γενιά, αντί να τη διευκολύνει, όπως νομίζουν στο ΠΑΣΟΚ».

Ανδρουλάκης: Δεν θα μας κάμψουν τα fake news της ΝΔ

Από τη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τη ΝΔ αναφορικά με το φορολογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως «εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, δεν θα μας κάμψουν τα fake news και οι τραμπισμοί της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος μας είναι καθαρός και συγκεκριμένος». Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει «πώς οι κοινωνικές ανισότητες είναι πιο διευρυμένες από ποτέ; Πώς γίνεται τα 2/3 των έμμεσων φόρων να πλήττουν τους πιο φτωχούς Έλληνες και τη μεσαία τάξη;».

Η άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη φορομπηχτική πολιτική

Η κόντρα έχει ξεκινήσει από την τοποθέτηση της Ελένης Χρονοπούλου στην ΕΡΤ, όπου είπε ότι το κόμμα της έχει στόχο να αυξήσει κάποιους φόρους και να μειώσει κάποιους άλλους. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η κυρία Χρονοπούλου επανήλθε, λέγοντας πως ήταν σαρδάμ. Ωστόσο, στο θέμα των φόρων αναφέρθηκε και ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνής (ΣΚΑΪ), ο οποίος μίλησε για αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα και φορολόγηση 15% των μερισμάτων των επιχειρήσεων από 100.000 ευρώ και πάνω.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος επανήλθε το μεσημέρι, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει ως προς τα διανεμόμενα μερίσματα από τα κέρδη των επιχειρήσεων, που σήμερα φορολογούνται οριζόντια με τον χαμηλότερο συντελεστή στην Ευρώπη 5%, «μια κλιμακωτή προοδευτική φορολόγηση». Η δήλωση αυτή έκανε τον εκπρόσωπο της ΝΔ Άκη Σκέρτσο να δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει στο πρόγραμμά του τρεις νέους φόρους, αύξηση φορολογίας σε μερίσματα, επιχειρήσεις και γονικές παροχές, με τον κ. Μάντζο να ανταπαντά πως «το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εναρμονίζεται με όσα συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις