Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

27

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Καιρός Μάιος 2023: Ο πιο βροχερός εδώ και 15 χρόνια
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός Μάιος 2023: Ο πιο βροχερός εδώ και 15 χρόνια

Καιρός Μάιος 2023: Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επισημαίνει σε αυτό το μήνας σημειώνονται αρκετές καταιγίδες

Μπορεί ο χειμώνας που μας πέρασε, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τα δυτικά, να ήταν ένας από τους πιο φτωχούς μήνες σε βροχή και η άνοιξη να ήταν σχετικά άνυδρη, παρόλα αυτά, ο Μάιος του 2023 κατάφερε να παρουσιάσει ένα εξαιρετικά βροχερό πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – meteo.gr, μεγάλα ύψη βροχόπτωσης σημειώθηκαν στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ σε αρκετές περιοχές, το πλήθος των ημερών βροχόπτωσης ήταν το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από το 2008. Συγκεκριμένα, στη Φλώρινα και στα Τρίκαλα σημειώθηκαν 20 ημέρες βροχοπτώσεων, στα Ιωάννινα 19, στο Κιλκίς 18, στη Δράμα 17, στη Θεσσαλονίκη, στην Αμφίκλεια και στην Τρίπολη 15 ημέρες. Επίσης, στη Λειβαδιά, τον Πύργο και τη Σπάρτη σημειώθηκαν 11 ημέρες βροχοπτώσεων.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επισημαίνει ότι ο Μάιος είναι ένας μήνας κατά τον οποίο είναι φυσιολογικό να σημειώνονται αρκετές βροχές και καταιγίδες με τη μορφή αστάθειας, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Είναι ενδεικτικό ότι μεγάλα κατά τόπους ύψη βροχής και μεγάλος αριθμός ημερών βροχόπτωσης είχαν παρατηρηθεί επίσης το 2007, το 2011, το 2016, το 2017 και το 2018.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις