Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ – κανάλια: Με “άδεια” θα παρουσιάζονται στα ΜΜΕ τα στελέχη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ – κανάλια: Με “άδεια” θα παρουσιάζονται στα ΜΜΕ τα στελέχη

ΣΥΡΙΖΑ - κανάλια: Σιωπητήριο από την Κουμουνδούρου

Τρέχει και δε φτάνει να σώσει ό,τι σώζεται ο Αλέξης Τσίπρας, μπας και δει τα ποσοστά του “τσιμπημένα” στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.  Η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου της Παρασκευής, ανέδειξε τα νέα πρόσωπα του “αγώνα”, στον απόηχο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου:

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανασυντάσσεται ταχύτατα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, αναδεικνύοντας -μέσω των προσώπων που επέλεξε- τα χαρακτηριστικά ενός κόμματος εξουσίας που παραμένει ο κορμός της προοδευτικής παράταξης και το αντίπαλο δέος στις καθεστωτικές νοοτροπίες της Δεξιάς και τις ηγεμονικές της βλέψεις.

Με την αισιοδοξία που φέρνουν τα νέα σε ηλικία πρόσωπα, την γνώση κι εμπειρία που ενσωματώνουν όσοι έχουν θητεύσει σε νευραλγικές κυβερνητικές θέσεις και την επιστημονική επάρκεια των στελεχών που έχουν αριστεύσει στους τομείς που ασχολήθηκαν, η νέα Εκλογική Επιτροπή έχει ήδη “πιάσει δουλειά”.

2. Βασικό καθήκον της Επιτροπής είναι η προώθηση στην κοινωνία του συνόλου των επεξεργασιών και των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Έτσι ώστε αυτές αρχικά να φτάσουν στα αυτιά των πολιτών, να γίνουν κατανοητές και να αποτελέσουν πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Ιδίως μάλιστα στους πολίτες που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

3. Η Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που θα πλαισιώσει τον Αλέξη Τσίπρα και την συντονίζει η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, απαρτίζεται από πρόσωπα που έχουν εργαστεί και συμβάλλει στην διαμόρφωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ο Δημήτρης Λυρίτσης, ο δικηγόρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ειδικός σε θέματα υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας ενώ επαπειλούνται 700.000 πλειστηριασμοί. Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με σπουδές στο Χάρβαρντ, που απέδειξε την αξία της στην περίοδο της πανδημίας υπερασπιζόμενη τις δομές δημόσιας υγείας. Επίσης ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας εξειδικευμένος σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

Στην εκλογική Επιτροπή συμμετέχουν για την προώθηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και οι: Γιώργος Χουλιαράκης ( για τα τραπεζικά), Ευάγγελος Αποστολάκης, Έφη Αχτσιόγλου, η Κατερίνα Νοτοπουλου και ο Κώστας Ζαχαριαδης.

Οι τεχνοκράτες

Μετά το στρατηγικό λάθος της απλής αναλογικής προσπαθεί το κόμμα αυτή τη στιγμή να δώσει σήμα αξιοποίησης στελεχών με περγαμηνές και τεχνοκρατική επάρκεια. Η Κουμουνδούρου “φωτίζει” ιδιαίτερα τη συμμετοχή στην επιτροπή εκλογικού αγώνα των : Διάνας Βουτυράκου και της διδάκτορος πληροφορικής του ΑΠΘ Μακρίνας- Βιόλα Κώστη οι οποίες “βρίσκονται δίπλα στον Αλέξη Χαρίτση που από τα κυβερνητικά πόστα καταγράφηκε ως ο αποτελεσματικος υπουργός στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων”.

Επίσης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet, ειδικός στα ζητήματα της ενέργειας καθώς και η Τζένη Λειβαδάρου κορυφαίο στέλεχος της αγοράς σε ζητήματα ενεργειακών επενδύσεων.

Στην νέα Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν και οι:

* Στέφανος Κασελάκης, ( εκ της της ομογένειας που έχει θητεύσει στο επιτελείου του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden)

*Κινυούα Μάινα Νικόδημος (με δράση για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Υπενθυμίζεται πως πας άλλος που επιθυμεί να παρέμβει δημόσια με εμφανίσεις σε ΜΜΕ, συνεντεύξεις κλπ θα πρέπει να παίρνει “άδεια” από τα Κεντρικά του κόμματος.

Πηγή: Capital.gr

Κικίλιας: «Η ΝΔ μιλά με όραμα και ο ΣΥΡΙΖΑ για το ποια στελέχη του θα βγαίνουν στα κανάλια»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συναίσθηση της ευθύνης, απευθύνεται στον ελληνικό λαό που τον εμπιστεύτηκε, με το βλέμμα στις ανάγκες του και με όραμα για το αύριο. Είναι σαφές ότι οι πολίτες ψήφισαν ευημερία και ανάπτυξη» ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι την περασμένη τετραετία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε αποτελεσματικά πολλαπλές και σοβαρές κρίσεις, χωρίς, ωστόσο, να αφήσει πίσω το μεταρρυθμιστικό της έργο και την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων. «Εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, όλα αυτά που είχε πει προεκλογικά ο Κ. Μητσοτάκης, σε κάθε τομέα και σε κάθε υπουργείο.

Την επόμενη τετραετία θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, άνοιγμα κι άλλων ποιοτικών θέσεων εργασίας, προκειμένου οι νέοι να μένουν στη χώρα, περισσότερες μεταρρυθμίσεις υπέρ της κοινωνίας και κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των ανισοτήτων με έμφαση στην παιδεία, στην υγεία, στη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας αλλά και των πιο αδύναμων» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι εξακολουθεί να ασχολείται με δευτερεύοντα θέματα, όπως με το ποια στελέχη του θα έχουν τηλεοπτική παρουσία την προεκλογική περίοδο. «Τα τελευταία επτά χρόνια που η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις, είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζει συχνά πολιτικό αφήγημα και στρατηγική, ωστόσο οι βασικές αρχές και η ρητορική του παραμένουν οι ίδιες από το 2015 έως σήμερα: Μικροπολιτική και προσωπικές επιθέσεις στους πολιτικούς αντιπάλους του, ακόμα και στις οικογένειές τους», δήλωσε ο Β. Κικίλιας. Τέλος, σχετικά με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε ότι ο κ. Ανδρουλάκης ακόμα δεν έχει αποφασίσει ποιον θεωρεί κατάλληλο για πρωθυπουργό, και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε στις εκλογές ποσοστό σχεδόν 41%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις