Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Φεστιβάλ Καννών 2023 – Νάταλι Πόρτμαν: «Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν διαφορετικούς κανόνες»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Καννών 2023 – Νάταλι Πόρτμαν: «Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν διαφορετικούς κανόνες»

Φεστιβάλ Καννών 2023 - Νάταλι Πόρτμαν: H ηθοποιός χρησιμοποίησε το ίδιο το φεστιβάλ ως παράδειγμα για να καταδείξει την άποψή της

Η Νάταλι Πόρτμαν, η διάσημη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, πήρε μια τολμηρή θέση ενάντια στα διπλά πρότυπα που επιβάλλονται στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η Πόρτμαν, εξέφρασε με ειλικρίνεια τις απόψεις της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το τελευταίο της έργο, «May December», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ το Σάββατο. Συνοδευόμενη από τους συμπρωταγωνιστές της και τον σκηνοθέτη Τοντ Χέινς, η ηθοποιός τόνισε το κεντρικό θέμα της ταινίας, δηλώνοντας: «Όλη η ταινία έχει να κάνει τόσο πολύ με την ερμηνεία και τους διαφορετικούς ρόλους που παίζουμε σε διαφορετικά περιβάλλοντα, για διαφορετικούς ανθρώπους, ακόμα και για τον εαυτό μας». Επιπλέον, αποκάλυψε την προσωπική της περιέργεια και το ενδιαφέρον της για την εξερεύνηση αυτής της έννοιας.

Σε μια τολμηρή κίνηση, η Πόρτμαν χρησιμοποίησε το ίδιο το φεστιβάλ ως παράδειγμα για να καταδείξει την άποψή της, λέγοντας: «Αυτή η πτυχή, ακόμη και εδώ – οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους αναμένεται να συμπεριφερθούμε ως γυναίκες σε αυτό το φεστιβάλ, ακόμη και σε σύγκριση με τους άνδρες». Τόνισε την πίεση που ασκείται στις γυναίκες να συμμορφώνονται με συγκεκριμένες προσδοκίες όσον αφορά την εμφάνιση και τη συμπεριφορά τους, εξηγώντας πώς αυτές οι προσδοκίες επηρεάζουν τη συμπεριφορά και διαμορφώνουν την ταυτότητα του ατόμου μέσα στις κοινωνικές δομές.

Η ηθοποιός του «Thor: Love And Thunder» πρόσθεσε,

«Οι προσδοκίες είναι διαφορετικές πάνω σου όλη την ώρα και αυτό επηρεάζει το πώς συμπεριφέρεσαι, είτε το ενστερνίζεσαι, είτε το απορρίπτεις, είτε κάνεις κάτι ενδιάμεσο. Σίγουρα προσδιορίζεσαι από τις κοινωνικές δομές πάνω σου». Η Νάταλι Πόρτμαν εξέφρασε επίσης τον ενθουσιασμό της για τη συμμετοχή της στην ταινία, τονίζοντας ιδιαίτερα την παρουσία δύο πολύπλοκων γυναικείων χαρακτήρων: «Είναι απίστευτο να συμμετέχεις σε μια ταινία όπως αυτή, η οποία έχει δύο πολύπλοκους γυναικείους χαρακτήρες που είναι γεμάτοι απολαυστικές συγκρούσεις». Στο «May December» πρωταγωνιστούν επίσης η Τζούλιαν Μουρ και ο Τσαρλς Μέλτον, γνωστός από τον ρόλο του στο «Riverdale».

Η ταινία περιγράφει ένα παντρεμένο ζευγάρι (που υποδύονται η Μουρ και ο Μέλτον), το οποίο βρίσκεται υπό πίεση όταν μια ηθοποιός (Πόρτμαν) καταφθάνει για να κάνει έρευνα για μια ταινία που βασίζεται στο παρελθόν τους, το διαβόητο ρομάντζο τους στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά, είκοσι χρόνια αφότου αιχμαλώτισε το έθνος.

Δείτε ένα κλιπ από την ταινία
Photo Facebook Festival de Cannes

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις