Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Διακοπές για παιδιά 2023: 5+1 Summer Camp που μπορούν να επισκεφτόυν
PLUS

Διακοπές για παιδιά 2023: 5+1 Summer Camp που μπορούν να επισκεφτόυν

Διακοπές για παιδιά 2023: Φύση, τέχνες, κοινωνικοποίηση, δραστηριότητες, φαντασία, σπορ για μικρούς εξερευνητές

Φύση, τέχνες, κοινωνικοποίηση, δραστηριότητες, φαντασία, σπορ. Τα Summer Camp αρχίζουν σε λίγες μέρες με ποικίλες δράσεις για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Διακοπές στην Αθήνα με πέντε Camp, για το καλοκαίρι, που φιλοδοξούν να διασκεδάσουν τα παιδιά δημιουργικά, στην ύπαιθρο και σε μουσεία. Παρακάτω παραθέτουμε 5 Summer Camp για την Αθήνα.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το φετινό summer camp του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εμπνέεται από τη φύση! Πέντε μέρες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, μέσα από μύθους, παιχνίδια, έργα τέχνης, χορό, μουσική και την επαφή με την ίδια τη φύση, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τα δικά τους έργα, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν στο τέλος, σε μια ξεχωριστή γιορτή με τους γονείς τους! Το φετινό Summer Camp θα πραγματοποιηθεί σε 6 πενθήμερα: 19-23/6, 26-30/6, 3-7/7, 10-14/7, 17-21/7, 24-28/7, με το εξής πρόγραμμα:

Μέρα 1η: Γνωριμία με τη Μητέρα φύση

Η Μητέρα θεά μάς καλωσορίζει στο summer camp και μας αφηγείται ιστορίες από τη γέννηση του κόσμου. Τα κυκλαδικά ειδώλια και η τέχνη των ιθαγενών του Ειρηνικού ωκεανού μάς δίνουν έμπνευση να δημιουργήσουμε τα έργα μας με χρώματα που είχαν κάποτε τα κυκλαδικά ειδώλια.

Μέρα 2η: Τέχνη με υλικά της φύσης

Μια βόλτα στον κήπο του Μουσείου μάς δίνει έμπνευση να δημιουργήσουμε ένα έργο land art με φυσικά υλικά, μέσα από σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως ο Andy Goldsworthy και ο Robert Smithson, που μάς αποκαλύπτουν τα μυστικά της τέχνης τους. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο εργαστήρι μας και, με έμπνευση από τα έργα των Αμερικανών ιθαγενών και του σύγχρονου καλλιτέχνη Brian Jungen, φτιάχνουμε τα δικά μας τοτέμ με πρωτότυπα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Μέρα 3η: Ζωικό βασίλειο φτιαγμένο από πηλό

Αφρικάνικοι μύθοι για τα ζώα και πήλινα ζωάκια από την Αρχαία Ελλάδα μάς εμπνέουν να φτιάξουμε τα δικά μας ζώα από πηλό. Ο Pablo Picasso μάς καλεί να παίξουμε με μια πρωτότυπη τεχνική, φτιάχνοντας ζώα της φαντασίας μας. Παρατηρούμε από κοντά αρχαία νομίσματα και δημιουργούμε τα δικά μας στολίζοντάς τα με τα αγαπημένα μας πραγματικά ή φανταστικά ζώα.

Μέρα 4η: Ταξίδι στο κόσμο των εντόμων

Μύθοι από την Αρχαία Ελλάδα και την Αφρική μας ταξιδεύουν στο βασίλειο των εντόμων. Γνωρίζουμε τα πιο ξεχωριστά από αυτά, μαθαίνουμε για τις φωλιές και τις συνήθειες τους, και, με την τεχνική της χαρακτικής, αποτυπώνουμε στο χαρτί όσα μας έκαναν εντύπωση. Φύλλα, χώμα και κλαδιά γίνονται τα υλικά για ένα τεράστιο κολάζ!

Μέρα 5η: Γιορτές της φύσης

Η τελευταία μέρα του summer camp είναι γιορτή! Με έμπνευση το κίνημα του ιμπρεσιονισμού, στήνουμε καβαλέτα, καμβάδες, πινέλα και μπογιές στον κήπο και ζωγραφίζουμε ό,τι μας αρέσει. Επιστρέφουμε στο εργαστήρι για να δείξουμε τα έργα μας στους γονείς μας και να τους προσκαλέσουμε σε μια ξεχωριστή γιορτή εμπνευσμένη από μια χώρα έκπληξη!

Summer School εφήβων στην Τεχνόπολη

Ένα summer school για εφήβους έρχεται στην Τεχνόπολη. Για πρώτη φορά, η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, σε συνεργασία με την έμπειρη ομάδα του Καρπού, γεμίζουν το καλοκαίρι των νέων ηλικίας 12-14 ετών με άφθονες δημιουργικές ιδέες, μέσα από ένα μοναδικό summer school που προσφέρει μια πρώτη επαφή με την τέχνη του κινηματογράφου.

To Summer School εφήβων «Κλακέτα, κάμερα, πάμε!» έρχεται από τη Δευτέρα 26 έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου καθημερινά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από τις 09:30 έως τις 15:00, με μια εβδομάδα γεμάτη βιωματικά εργαστήρια. Με τη χρήση ψηφιακών μέσων (εικόνας και ήχου), οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους με θέμα την Τεχνόπολη και τη γειτονιά της, αντλώντας έμπνευση από το εργοστάσιο φωταερίου και τη γειτονιά του Γκαζιού.

Με οδηγό τη βραβευμένη σκηνοθέτιδα Μαρία Λεωνίδα, οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με μικρόφωνα και βιντεοκαμέρες, θα εξοικειωθούν με το μοντάζ, θα εκφραστούν δημιουργικά και θα γνωρίσουν την πιο σινεφίλ πλευρά του εαυτού τους!

Τί περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εβδομάδας; Επιμέλεια- Διδασκαλία: Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτης
Δευτέρα 26 Ιουνίου

Την πρώτη ημέρα γνωριζόμαστε μεταξύ μας μέσα από μοναδικά φωτογραφικά παιχνίδια, παρακολουθούμε ταινίες μικρού μήκους και συζητάμε για τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας τους. Μαζί με την επαγγελματία φωτογράφο Αναστασία Βλαχάκη ανακαλύπτουμε τα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης και γνωρίζουμε από κοντά τον επαγγελματικό φωτογραφικό εξοπλισμό της.

Τρίτη 27 Ιουνίου

Τη δεύτερη ημέρα εξερευνούμε τη μαγεία των πλάνων! Ανακαλύπτουμε τα μυστικά της κάμερας, την κίνηση και την αξιοποίησή της, ενώ ξεκινάμε και έναν πρώτο πειραματισμό με την τεχνική του μοντάζ μέσα από πρακτικές ασκήσεις: παρακολουθούμε video tutorials ειδικά για εφήβους και ανταλλάσσουμε ιδέες για την ιστορία της ταινίας που θα δημιουργήσουμε.

Τετάρτη 28 Ιουνίου

Την τρίτη ημέρα δημιουργούμε το δικό μας storyboard! Ξεκινάμε με το ρεπεράζ, εξερευνώντας τους κατάλληλους χώρους για γύρισμα μέσα κι έξω από την Τεχνόπολη. Μπορεί, αλήθεια, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου κι η γειτονιά γύρω από αυτό να αποτελέσουν το μοναδικό σκηνικό της ιστορίας μας; Με τον ηθοποιό Χρήστο Χριστόπουλο από την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι», συμμετέχουμε σε ένα διαδραστικό εργαστήριο ερμηνείας, επιλέγουμε ρόλους και προγραμματίζουμε το γύρισμα μας.

Πέμπτη 29 Ιουνίου

Η ταινία μας παίρνει σιγά σιγά μορφή, καθώς το γύρισμα ξεκινά! Κλακέτα, κάμερα, πάμε! Βλέπουμε τις λήψεις μας, διασκεδάζουμε και μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τα απρόοπτα – όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα!

Παρασκευή 30 Ιουνίου

Ολοκληρώνουμε τα γυρίσματα μας! Σειρά έχει το μοντάζ. Πειραματιζόμαστε με τις τεχνικές του και γνωρίζουμε το λογισμικό επεξεργασίας της δική μας ταινίας. Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό αποτέλεσμα! Η συνέχεια επί της οθόνης…

Πώς περνάμε την ημέρα

9:30-10:00 | Προσέλευση Η μέρα μας ξεκινά στο κτίριο INNOVATHENS

10:00-12:30 | Βιωματικά Εργαστήρια Οι ομάδες, μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του Καρπού, παρακολουθούν τα βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, ειδικά σχεδιασμένα για τους εφήβους

12:30-13:30 | Ελαφρύ γεύμα Διάλειμμα για ελαφρύ φαγητό, για να συνεχίσουμε την αποστολή μας με ενέργεια! *Το ελαφρύ γεύμα μας το επιμελείται το Technopolis Café και περιλαμβάνει αλμυρά και γλυκά σνακς.

13:30-15:00 | Βιωματικά Εργαστήρια Τα εκπαιδευτικά, βιωματικά εργαστήρια συνεχίζονται…

15:00 | Τελευταία αποχώρηση

Moρφές Εκφρασης

Ένα ξεχωριστό camp για παιδιά από 5-15 ετών κάτω από τη μαγική μπαγκέτα των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη
10ο Καλλιτεχνικό Summer Camp, Moρφές Εκφρασης. Ένα ξεχωριστό camp για παιδιά από 5-15 ετών κάτω από τη μαγική μπαγκέτα των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μια από τις πιο δυναμικές Ελληνικές ομάδες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων, θα χαρίσει στα παιδιά μια ξεχωριστή επαφή με τη φύση αλλά και την Τέχνη! Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι θα εμπλουτίσουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών, βοηθώντας τα ταυτόχρονα να καταλάβουν και να ανακαλύψουν έννοιες όπως η επικοινωνία, τα συναισθήματα, τα δικαιώματα, η συνύπαρξη με τους ανθρώπους αλλά και να αναπτύξουν την επαφή τους με τη φύση.

Οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών ξεκινάνε φέτος με δημιουργία, με νέες φιλίες και χαρά μέσα σ’ ένα πανέμορφο δάσος πολύ κοντά στην πόλη. Το πρόγραμμα που είναι ειδικά διαμορφωμένο για τα παιδιά της κάθε ηλικιακής ομάδα (Νήπια – πρώτες τάξεις του Δημοτικού – μεγάλες τάξεις του Δημοτικού – Γυμνάσιο) ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και τα να αναπτύξουν τα προσωπικά τους ταλέντα!

Η Φύση μας προσφέρει απλόχερα την ομορφιά της

Ο πανέμορφος Βοτανικός κήπος Διομήδους μας προσφέρει απλόχερα την ομορφιά του αλλά και την ευκαιρία να βιώσουμε τη ζωή μέσα στη Φύση.

Τα οφέλη για το παιδί είναι τεράστια καθώς του χαρίζει χώρο και αισθήσεις που το βοηθούν στην ευρύτερη του ανάπτυξη. Οι τέχνες αναπτύσσουν την προσωπική του έκφραση, τη Φαντασία του και την πίστη στις ικανότητές του.

Είναι σημαντικό στις μέρες μας να επιμένουμε ώστε τα παιδιά να έχουν πραγματική επαφή με τον άνθρωπο και τη φύση, καθώς ζούνε όλο και περισσότερο σε εικονικό περιβάλλον που πολύ συχνά διασπά την προσοχή τους αλλά και την αίσθηση τους για το χώρο. Πιστεύουμε στην απλότητα, στην έκφραση και την ανάπτυξη των ανθρώπων μέσα από τις Τέχνες, αλλά και την αστείρευτη δύναμη της φύσης που μας προσφέρει απλόχερα καλαισθησία, ηρεμία και ευχαρίστηση!

Τρόπος λειτουργίας του καλλιτεχνικού camp

Η προσέλευση των παιδιών γίνεται από τις 7:45 π.μ. και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 8:45 π.μ. Στο διάστημα αυτό τα παιδιά χωρίζονται στις ομάδες τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 9:00 π.μ. και ολοκληρώνεται στη 1:00 μ.μ. Στη συνέχεια τα παιδιά τρώνε, είτε δικό τους φαγητό ή από το μενού, Μετά τις 2:00 μ.μ. οι γονείς που το επιθυμούν μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδά ανά μια ώρα.

Όσα παιδιά παραμένουν μετά τη 2:00 μ.μ. ακολουθούν το πρόγραμμα της Ελεύθερης έκφρασης (ελεύθερο παιχνίδι, οργανωμένα παιχνίδια από τους εμψυχωτές, ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών, ελεύθερη ζωγραφική , παιχνίδια ανακάλυψης κ.α.). Οι γονείς παραλαμβάνουν τα παιδιά το αργότερο στις 4:00 μ.μ. Για όσους γονείς δεν μπορούν υπάρχει δυνατότητα φύλαξης των παιδιών από τις 4:00 μ.μ. έως τις 6:00 μ.μ. Όπου μπορούν να έρχονται να τα παίρνουν την ώρα που τους βολεύει. Τα παιδιά που θα έρχονται με Πούλμαν αναχωρούν στις 3:45 μ.μ. από το camp.

Ενδεικτικό καθημερινό πρόγραμμα

09:00 – 09:30 Παιχνίδια καλημέρας
09:30 – 10:15 1ο εργαστήριο (πχ: θεατρικό παιχνίδι)
10:15 – 10:30 Δεκατιανό
10:30 – 11:30 2ο εργαστήριο (πχ: Τραγούδι και ορχήστρα)
11:30 – 12:00 3ο εργαστήριο (πχ: Χορός)
12:00 – 13:00 4ο εργαστήριο (πχ: Εικαστικά – κατασκευές)
13:00  Λήξη εκπαιδευτικού προγράμματος
13:00 – 14:00 Μεσημεριανό γεύμα
14:00 -16:00  Ελεύθερη Έκφραση ( ζωγραφική, ομαδικά παιχνίδια, συζητήσεις για την ημέρα που πέρασε, εικονογράφηση, επιτραπέζια, ελεύθερο παιχνίδι, παιχνίδια escape room στη φύση κ.α.)
16:00 – 18:00 Φύλαξη (έξτρα παροχή)

Summer Camp στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Στο φετινό Summer Camp του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών εμπνέονται από τη Συλλογή του Ιδρύματος και παράλληλα ανακαλύπτουν τη γειτονιά γύρω από το Μουσείο, εξερευνώντας τον Εθνικό Κήπο, το Καλλιμάρμαρο και το Ωδείο Αθηνών! Το Summer camp του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή θα πραγματοποιηθεί σε δυο αυτοτελείς πενθήμερους κύκλους, 19 έως 23 Ιουνίου και 26 έως 30 Ιουνίου, με τον κάθε κύκλο να περιλαμβάνει καθημερινά πολυθεματικά εικαστικά εργαστήρια και διαδρομές σε διαφορετικούς γειτονικούς χώρους.

Μέσα από ένα δημιουργικό ταξίδι αναζήτησης, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη, αντλούν έμπνευση για να εκφραστούν με ποικίλους δημιουργικούς τρόπους και ανακαλύπτουν τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν οι εικαστικοί της Συλλογής του Ιδρύματος. Όλα τα υλικά που έχουν επιλεγεί για το Summer Camp είναι φιλικά προς το παιδί και το περιβάλλον, με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Δευτέρα 19 & 26 Ιουνίου: Την πρώτη μέρα του Camp τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και αφού χωριστούν σε δύο ηλικιακές ομάδες, ξεκινά η αναζήτηση από τον εξωτερικό χώρο του Μουσείου. Παρατηρώντας και συλλέγοντας στοιχεία από τον αστικό ιστό που μας περιβάλλει και από το Μουσείο, τα παιδιά αναζητούν φόρμες και νέες τεχνικές με έμπνευση από το Μηχανικό στοιχείο του του Fernand Léger και τη Μπλε σύνθεση του Jean Hélion. Με οδηγό το χρώμα και τις υφές, μαθαίνουν για τον κυβισμό και την αφαίρεση μέσα από το παιχνίδι και την αναζήτηση.

Τρίτη 20 & 27 Ιουνίου

Η δεύτερη μέρα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη γλυπτική, το upcycling και τη βιωσιμότητα! Τα παιδιά αναζητούν γλυπτικές φόρμες μέσα από μια διαδρομή που ξεκινά από τον Εθνικό Κήπο και καταλήγει στο Μουσείο, στα έργα της Barbara Hepworth, του Jean (Hans) Arp, του Alberto Giacometti και του Jean Dubuffet. Με οδηγό τις αισθήσεις τους, τα παιδιά πλάθουν με πηλό τις δικές τους μοναδικές φόρμες και κατασκευάζουν γλυπτά από ανακυκλώσιμα παιχνίδια, ανακαλύπτοντας την τεχνική του upcycling.

Τετάρτη 21 & 28 Ιουνίου

Η τρίτη μέρα είναι αφιερωμένη στους πρωτοπόρους και ιδρυτές της Σχολής Bauhaus! Μέσα από μια βόλτα στο Ωδείο Αθηνών και στη Συλλογή του Ιδρύματος αναδεικνύονται τα πρακτικά ζητήματα αλλά και η έννοια της ελευθερίας που απασχόλησαν τους ιδρυτές της Σχολής. Με οδηγό τη μουσική και τα έργα των καλλιτεχνών Paul Klee και Wassily Kandinsky, τα παιδιά πειραματίζονται με νέες τεχνικές και δημιουργούν κατασκευές mobile.

Πέμπτη 22 & 29 Ιουνίου

Την τέταρτη μέρα τα παιδιά εξερευνούν το Καλλιμάρμαρο και αναζητούν στοιχεία στο αστικό τοπίο, για να τα συλλέξουν με τη βοήθεια της φωτογραφίας. Επιστρέφοντας στο Μουσείο, τα επεξεργάζονται με έμπνευση από τεχνικές που συναντούν στα έργα των Robert Rauschenberg και Jean Fautrier και φτιάχνουν τις δικές τους 2D και 3D δημιουργίες.

 

Την τελευταία μέρα του Camp, στον αντίποδα του αστικού ιστού κυριαρχεί το στοιχείο της φύσης! Με αφετηρία τα έργα των Nicholas Krushenick και Roy Lichtenstein και με οδηγό το χρώμα και τα οργανικά σχήματα που θα υπακούσουν στους δικούς μας κανόνες, τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους τρισδιάστατες κατασκευές μαθαίνοντας παράλληλα την τεχνική του screen printing.

Summer Camp από τον ΟΠΑΝΔΑ και τον Δήμο Αθηναίων

Μία ακόμη διέξοδο χαράς και άθλησης δίνει μέσα στο καλοκαίρι για τα παιδιά της πρωτεύουσας ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων με τα θερινά αθλητικά και ψυχαγωγικά Summer Camps, που θα πραγματοποιηθούν από τις 19 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου 2023 και για τρεις περιόδους των δύο (2) εβδομάδων η κάθε μία, στα Αθλητικά Κέντρα Γουδή, Ρουφ και Γκράβας, για παιδιά δημοτικού (χρονολογία γέννησης: 2011-2016). Στόχος των Summer Camps είναι να προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα να διασκεδάσουν, αλλά και να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους μέσα από τα σπορ.

Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες ώστε να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και να αναπτύξουν τα παιδιά την αυτοπεποίθηση τους, να μάθουν ποια είναι η σωστή αθλητική συμπεριφορά, καθώς και να αντιληφθούν τις βασικές αρχές των αθλημάτων. Όλα τα παιδιά, που θα συμμετέχουν στα Summer Camps θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα καθώς και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

Τα θερινά camps θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας των camps θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:30-16:00 τις ακόλουθες περιόδους:

Α’ Περίοδος: 19/06/2023 έως 30/06/2023 (Διάρκεια: 10 μέρες)
Β’ Περίοδος: 03/07/2023 έως 14/07/2023 (Διάρκεια: 10 μέρες)
Γ’ Περίοδος: 17/07/2023 έως 28/07/2023 (Διάρκεια: 10 μέρες)

Τα παιδιά συμμετέχουν σε διάφορα αθλήματα τα οποία, ανά Αθλητικό Κέντρο, είναι τα εξής:

Αθλητικό Κέντρο στη Γκράβα

Στίβος – Κολύμβηση – Ποδόσφαιρο – Βόλεϊ -Μπάσκετ – Παραδοσιακοί χοροί – Παιδαγωγικό Παιχνίδι.

Αθλητικό Κέντρο στο Γουδή

Κολύμβηση – Μπάσκετ -Τένις-Αυτοάμυνα- Ποδόσφαιρο – Βόλεϊ – Παραδοσιακοί χοροί – Παιδαγωγικό Παιχνίδι.

Αθλητικό Κέντρο στο Ρουφ

Κολύμβηση – Καλαθοσφαίριση – Τένις – Ποδόσφαιρο – Βόλεϊ – Παραδοσιακοί χοροί – Παιδαγωγικό Παιχνίδι.

Η προσέλευση των παιδιών με την παρουσία κηδεμόνα θα γίνεται από τις 07:30 έως και τις 08.15. Το αθλητικό πρόγραμμα θα πραγματοποιείται από τις 08:30 έως και τις 12:30 και από τις 13:00 έως και τις 16:00 θα υπάρχει απασχόληση σε λοιπές ψυχαγωγικές – πολιτιστικές δραστηριότητες. Η αναχώρηση των παιδιών με τη συνοδεία γονέα / κηδεμόνα θα πραγματοποιείται μετά τις 13.00 έως και τις 16.00 ανά μία ώρα.

Σε κάθε παιδί θα διατεθεί ένα μπλουζάκι και μια τσάντα πλάτης (ανά περίοδο) και καθημερινά ένα μπουκάλι νερό 500ml και ένας χυμός 250ml. Κάθε Αθλητικό Κέντρο θα υποδεχτεί 220 παιδιά ανά περίοδο, ενώ κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε όσες περιόδους επιθυμεί (από 1 έως 3) ανά Αθλητικό Κέντρο. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν απόλυτα τις δραστηριότητες και το εβδομαδιαίο (πενθήμερο) πρόγραμμα του θερινού camp. Παράλληλα η διοργάνωση παρέχει ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη στους συμμετέχοντες.

Camp του «Ελληνικού Κόσμου»

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» επανέρχεται για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με εικοσαετή και πλέον εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα, υλοποιεί και φέτος το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη», για τέσσερα δεκαήμερα:

Α’ Δεκαήμερο: 19/6/2023 – 30/6/2023

Β’ Δεκαήμερο: 3/7/2023 – 14/7/2023

Γ’ Δεκαήμερο: 17/7/2023 – 28/7/2023

Δ’ Δεκαήμερο: 28/8/2023 – 8/9/2023

Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών

Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και είναι σχεδιασμένο από το έμπειρο τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME. Υλοποιείται στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» και θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στην Αθήνα. Για δέκα ολόκληρες ημέρες, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: εκθέσεις & πειράματα, προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας, κατασκευές, κινητικά παιχνίδια και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης, παρέχεται σίτιση (πρόγευμα και γεύμα) που συνδυάζει ισορροπημένα όλες τις ομάδες τροφών με φαγητά που είναι ευχάριστα για τα παιδιά. Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Ημερήσιο πρόγραμμα:

Ο Αρχιμήδης είναι ένα παιδί που του αρέσει να παρατηρεί τον κόσμο γύρω του και αγαπά πολύ τις επιστήμες και την Αρχαία Ελλάδα. Η διάθεσή του για εξερεύνηση τον οδηγεί στα πιο απίθανα μέρη. Τι θα συμβεί, όμως, όταν βρεθεί μπροστά σε ένα μυστηριώδες αντικείμενο; Μία περιπλάνηση στον κόσμο των τεχνών, των επιστημών, της ιστορίας και της μυθολογίας τον περιμένει, με συνταξιδιώτες όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο «Καλοκαίρι στην πόλη».

08:00 – 09:00: Άφιξη στον «Ελληνικό Κόσμο»

09:00 – 10:30: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες

10:30 – 11:00: Δεκατιανό

11:00 – 13:30: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες

13:30 – 14:00: Μεσημεριανό γεύμα

14:00 – 15:00: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες

15:00 – 16:45: Απογευματινή ζώνη (κατ’ επιλογή)

16:45 – 17:00: Αναχώρηση

Τα πειράματα Φυσικής και Χημείας που παρουσιάζονται έχουν την επιστημονική επιμέλεια της ομάδας του PLANET PHYSICS. Πρόκειται για πολύ εντυπωσιακά πειράματα, που ενθουσιάζουν τα παιδιά κι έχουν υψηλή εκπαιδευτική αξία.

Στον κήπο του Μουσείου Μπενάκη

Τον Ιούνιο συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη φορά που μια ομάδα παιδιών βγήκε από το Μουσείο, διέσχισε τον δρόμο και μπήκε στον καταπράσινο Κήπο. Έτσι κάπως ξεκίνησαν τα διαφορετικά καλοκαίρια στην πόλη, με δροσερές διαδρομές στη φύση, ανάμεσα στα δέντρα, τα φυτά και τα ζώα, με χρώματα και υλικά στα χέρια, πάντα με αφετηρίες και επιστροφές στις αίθουσες του Μουσείου.

«Το Μουσείο στον Εθνικό Κήπο» έχει φέτος γενέθλια και γιορτάζει με νέες ιδέες, με παλιούς και σταθερούς συνεργάτες, με παλιά και καινούργια παιδιά. Καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά από 6 έως 8 ετών, 26-30 Ιουνίου. Υπεύθυνη προγράμματος: Τάνυ Ζησιάδου, εικαστικός-εκπαιδευτικός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις