Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οχιά δάγκωσε ερπετολόγο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 39χρονη στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Οχιά δάγκωσε ερπετολόγο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 39χρονη στη Θεσσαλονίκη

Οχιά δάγκωσε ερπετολόγο: Φέρεται ότι δεν είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Διασωληνωμένη και σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπεία του νοσοκομείου Παπανικολάου νοσηλεύεται η 39χρονη ερπετολόγος που το απόγευμα της Παρασκευής δέχθηκε δάγκωμα από οχιά, όταν πήγε να απομακρύνει το φίδι από σχολείο στην οδό Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη. Την οχιά εντόπισε καθηγητής του σχολείου που επικοινώνησε με την Πυροσβεστική και στη συνέχεια με την εθελόντρια ερπετολόγο, μέλος ομάδας που ασχολείται με τα άγρια ζώα. Μόλις η 39χρονη πήγε να απομακρύνει την οχιά από τον εξωτερικό χώρο του σχολείου, δέχτηκε το δάγκωμα.

Η γυναίκα φέρεται πως υπέστη πολύ γρήγορα αναφυλακτικό σοκ και η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Άμεσα στο σχολείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να προχωρούν στην διασωλήνωση της ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και νοσηλεύεται στην Α’ ΜΕΘ. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, οι γιατροί έχουν χορηγήσει στην 39χρονη αντιοφικό ορό και η κατάσταση της υγείας της κρίνεται πολύ σοβαρή.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η 39χρονη φέρεται ότι δεν είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Η ερπετολόγος φαίνεται ότι πήγε να πιάσει το φίδι, φορώντας μόνο ένα γάντι. Το συμβάν σημειώθηκε στις 17.30 και στο σχολείο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης δεν υπήρχαν μαθητές εκείνη την ώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις