Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά – Ακάρ: Τον διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου ζητά ο υπουργός Άμυνας της γείτονος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά – Ακάρ: Τον διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου ζητά ο υπουργός Άμυνας της γείτονος

Ελληνοτουρκικά - Ακάρ: Ο Χουλουσί Ακάρ, λίγες ημέρες πριν τις τουρκικές εκλογές, ζητά συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο προειδοποιώντας ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα.

O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ επανήλθε με νέες δηλώσεις και ζητά τον διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ προειδοποιεί ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της. Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Χουλουσί Ακάρ είπε: “Εμείς ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία με διάλογο, με συναντήσεις με ειρηνικές μεθόδους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, να μοιραστούμε με δίκαιο τρόπο τον πλούτο και οι δυο πλευρές να ζήσουν με ευημερία και χαρά.

Aυτή είναι η ευχή και η επιθυμία μας. Το επαναλαμβάνουμε. Αυτό όμως μην το δείτε ως αδυναμία μας. Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Κι αυτό μην το δείτε ως απειλή.”

Ερντογάν για οικονομία: Αν θέλει ο Θεός…

Εν τω μεταξύ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι παίρνει οδηγίες από τον Θεό, αυτή την φορά για την τουρκική οικονομία. “Αν θέλει ο Θεός θα αυξήσουμε θα αυξήσουμε τα συναλλαγματικά μας αποθέματα όπως στο παρελθόν”.

“Αυτοί της αντιπολίτευσης παίρνουν οδηγίες από τους τρομοκράτες που είναι στο όρος Καντίλ. Απο τους τρομοκράτες. Ενώ εμείς παίρνουμε οδηγίες από τον Θεό και από τον λαό μας. Αυτή είναι η διαφορά μας. Μέχρι σήμερα έτσι κάναμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Σε όσους θέλουν να παραδώσουν την οικονομία της χώρας μας στους τοκογλύφους του Λονδίνου και στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ ο λαός μας τους απάντησε και τους είπε ‘Άντε από εδώ, να φύγετε'”.

“Όταν ήμουν πρωθυπουργός κάποια στιγμή τα συναλλαγματικά μας αποθέματα τα είχαμε φτάσει μέχρι και τα 135 δισ δολάρια. Αν θέλει ο Θεός θα φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα, διότι είμαστε αποφασισμένοι”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις