Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τα θερμοκήπια έκρυβαν… δάσος κάνναβης
ΕΛΛΑΔΑ

Τα θερμοκήπια έκρυβαν… δάσος κάνναβης

Συνελήφθησαν δυο αδέρφια κι ένας Πακιστανός εργάτης

Οι μουσαμάδες δύο θερμοκηπίων στη Φαιστό… έκρυβαν 780  δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και δύο μέτρων, λέει η Αστυνομία της Κρήτης! Μετά από σχετικές πληροφορίες ότι κάτω από τους μουσαμάδες δεν καλλιεργούνταν ντομάτες ή άλλα οπωροκηπευτικά, αλλά τα δενδρύλλια, οργανώθηκε επιχείρηση για το ξερίζωμά τους.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη 

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν οι δύο υπεύθυνοι των θερμοκηπίων, που είναι αδέλφια, αλλά και ένας Πακιστανός εργάτης. Ο τελευταίος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι προσελήφθη προ εννέα μηνών για καλλιέργεια των θερμοκηπίων αλλά πριν από δύο μήνες φυτεύτηκαν τα δενδρύλλια. Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι κατά την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων στα θερμοκήπια, ο  30χρονος Πακιστανός εργάτης είχε βάλει φωτιά σε μεταλλικό βαρέλι, προκειμένου να ξεφορτωθεί ποσότητες κάνναβης, αλλά δεν πρόλαβε.

«Ειδικότερα» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, μεταξύ άλλων,  «στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από το  Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, αναφορικά με δύο ημεδαπούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια κάνναβης και τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε θερμοκήπια ιδιοκτησίας των ημεδαπών όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός. «Εντός των θερμοκηπίων», προσθέτει  η Αστυνομία, «βρέθηκαν να καλλιεργούνται επιμελώς δύο φυτείες κάνναβης αποτελούμενες συνολικά με επτακόσια ογδόντα (780) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, ύψους έως δύο μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν».

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

57.260 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο, κυνηγετικό όπλο, 265 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, το χρηματικό ποσό των 27.800 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, πτυσσόμενη ράβδος.

Κατασχέθηκε κι ένα όχημα,  ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Φαιστού εκτιμούν ότι συνολικά η παραγωγή-και από τα δύο θερμοκήπια- θα έφθανε τα 435 κιλά.

Οπότε, πιθανόν τα κέρδη από την πώληση της κάνναβης να έφερνε παράνομα κέρδη στα δύο αδέλφια, που θα προσέγγιζαν και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις