Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς δυο γυναίκες και ένας άνδρας έχασαν από τους λογαριασμούς τους 32.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς δυο γυναίκες και ένας άνδρας έχασαν από τους λογαριασμούς τους 32.000 ευρώ

Το Market Pass, το Power Pass και η... επιστροφή φόρου

Το market pass, το  powerr pass και η…πολυπόθητη επιστροφή χρηματικών ποσών από την Εφορία! Πάνω σε αυτά τα κυβερνητικά μέτρα, που θεσπίστηκαν για τη στήριξη των νοικοκυριών μπροστά στην ακρίβεια, «πάτησαν» συμμορίες απατεώνων, για να σηκώσουν από τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών όλες τους τις οικονομίες, εκεί που περίμεναν τις οικονομικές ενισχύσεις!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τρεις πολίτες σε όλη τη χώρα, που έδωσαν βάση στα μηνύματα η στα τηλεφωνήματα των επιτηδείων, είδαν να αδειάζουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και να εξαφανίζονται περίπου 32.000 ευρώ! Το ένα από τα θύματα είναι μια 62χρονη γυναίκα στην Πάτρα, στην οποία τηλεφώνησε ένας άγνωστος, ο οποίος  της συστήθηκε σαν…νέος υπάλληλος λογιστικού γραφείου και την διαβεβαίωσε ότι δικαιούται το επίδομα του power pass, παρ’ όλο που η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων, έχει λήξει εδώ και δύο μήνες!

Η γυναίκα «τσίμπησε» το δόλωμα ότι της αντιστοιχεί ποσό ύψους 750 ευρώ και όταν ο άγνωστος της έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, έκανε το λάθος να ανοίξει τον σύνδεσμο, που περιείχε και να καταχωρήσει τους προσωπικούς κωδικούς ηλεκτρονικών συναλλαγών. Με αυτή την κίνηση έπεσε στην παγίδα, παραχωρώντας του πρόσβαση στον λογαριασμό της. Λίγο αργότερα, δοκίμασε οδυνηρή έκπληξη, καθώς διαπίστωσε ότι από τον λογαριασμό της είχε μεταφερθεί σε άλλον, το ποσό των 23.870 ευρώ. Αμέσως, η 62χρονη υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια, που ερευνά την υπόθεση.

To Market Pass

Το δεύτερο θύμα είναι μια 40χρονη γυναίκα στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες κατήγγειλε ότι  προ ημερών, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο,  ο οποίος  της συστήθηκε ως λογιστής, με το όνομα «Νίκος». Ο λογιστής «μαϊμού» την έπεισε ότι δικαιούται το επίδομα του market pass. Ακολουθώντας την…πεπατημένη της απάτης,  ζήτησε τους κωδικούς από δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, με την 40χρονη να πέφτει  κι αυτή στην παγίδα.

Το αποτέλεσμα ήταν ο δράστης να της αφαιρέσει συνολικά 5.000 ευρώ από τους λογαριασμούς της με την 40χρονη να καταλαβαίνει ότι έπεσε θύμα απάτης. Η ίδια προχώρησε σε καταγγελία στις Αρχές με τους αστυνομικούς να έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Το τρίτο θύμα είναι ένας 46χρονοςάνδρας από το Ηράκλειο. Εχασε όσα χρήματα είχε στον λογαριασμό του, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο ο οποίος του συστήθηκε ως υπάλληλος της τράπεζας στην οποία έχει τις καταθέσεις του! Κατάφερε να τον πείσει ότι δικαιούται επιστροφή φόρου και του έστειλε ένα μήνυμα που περιείχε ένα link, με το οποίο οδηγήθηκε σε διαδικτυακό περιβάλλον όμοιο με της τράπεζας. Όταν ο 46χρονος πληκτρολόγησε τους απόρρητους προσωπικούς κωδικούς του e-banking, παραχώρησε στον απατεώνα πρόσβαση στον λογαριασμό του, από τον οποίο μετέφερε σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 3.000 ευρώ.

Η Αστυνομία ψάχνει

Το θύμα κατήγγειλε την απάτη στην Ασφάλεια που ερευνά για να ταυτοποιήσει τον κάτοχο του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις