Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / F 35 Ελλάδα: Οι εγκρίσεις έχουν δοθεί, οπότε… έρχονται
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

F 35 Ελλάδα: Οι εγκρίσεις έχουν δοθεί, οπότε… έρχονται

F 35 Ελλάδα: Ο Μπομπ Μενέντεζ στο περιθώριο εκδήλωσης στην Νέα Υόρκη, εξέφρασε την ελπίδα του για την βελτίωση ελληνοτουρκικών σχέσεων

Την ελπίδα ότι «τα πράγματα θα είναι καλύτερα μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία» εξέφρασε ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας κατά την παρουσία του στη Χιακή Ομοσπονδία που τον τίμησε με το 3ο «Ιόνιο Μετάλλιο Τιμής» (Ionian Medal of Honor). Πρόσθεσε ότι ο ίδιος υπέγραψε για τα F-35 που θα αποκτήσει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ. Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ κατά πόσο μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να καθίσουν στο τραπέζι και να λύσουν τις διαφορές τους υπό νέες συνθήκες, ο κ. Μενέντεζ εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα μετά τις εκλογές. Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η πραγματικότητα μετά τις εκλογές, όταν πέσουν οι τόνοι και υπάρξει μια διαφορετική στάση» είπε ο ίδιος.

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του α’ γύρου στην Τουρκία, είπε ότι οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν ποιοι θα είναι οι ηγέτες τους. Όσον αφορά τις δηλώσεις Ερντογάν εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο κ. Μενέντεζ επεσήμανε ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν κάνει τα πάντα και ό,τι θεωρεί ότι είναι απαραίτητο για να νικήσει. Υπάρχει μια πολυεπίπεδη διαδικασία στην Τουρκία. Έχει τον έλεγχο των ΜΜΕ, αντίπαλοι του είναι στην φυλακή. Έχει το πλεονέκτημα της τουρκικής διακυβέρνησης να υποστηρίζει τους σκοπούς του». Πρόσθεσε ότι το ερώτημα είναι πώς θα προχωρήσει στο μέλλον η Τουρκία. Τέλος, για την πώληση των F-35 είπε πως ο ίδιος έχει ήδη υπογράψει. «Βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της (αμερικανικής) Κυβέρνησης για την διαδικασία εξαγοράς, αλλά οι εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί, οπότε έρχονται», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις