Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη με τεχνικούς ΔΕΗ: Μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου και άρπαξαν 8.500 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με τεχνικούς ΔΕΗ: Μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου και άρπαξαν 8.500 ευρώ

Απάτη με τεχνικούς ΔΕΗ: Τέσσερις συλλήψεις - Μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου και άρπαξαν 8.500 ευρώ - Είχαν διαπράξει ακόμη δυο κλοπές και μια ληστεία

Επί πέντε εβδομάδες δρούσε μια σπείρα τεσσάρων ατόμων που μετακινούνταν με νοικιασμένα αυτοκίνητα και έκλεβαν ή λήστευαν ανυποψίαστους πολίτες στην Αττική, την Αχαΐα και τη Μαγνησία παριστάνοντας ότι είναι τεχνικοί της ΔΕΗ. Μετά την τελευταία κλοπή, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν με οργανωμένη επιχείρηση.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, οι δράστες είχαν πείσει έναν άνδρα στην Πάτρα ότι το σπίτι του κινδύνευε από πυρκαγιά εξαιτίας βραχυκυκλώματος και του είχαν αρπάξει 8.500 ευρώ. Όμως, στο πλαίσιο της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Δυτικής Αττικής και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, το όχημα με το οποίο διέφυγε η τετραμελής σπείρα εντοπίστηκε στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών στο ύψος της Ελευσίνας και ακινητοποιήθηκε.

Οι δράστες συνελήφθησαν και στο αυτοκίνητο, που ήταν μισθωμένο από εταιρεία ενοικίασης στην Αττική, οι αστυνομικοί βρήκαν τα 8.500 ευρώ τα οποία αποδόθηκαν στον κάτοχό τους. Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι από τις 12 Απριλίου οι τρεις από τους «μαϊμού» τεχνικούς της ΔΕΗ είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο άλλες δυο παρόμοιες κλοπές και μια ληστεία στην Αχαΐα και τον Βόλο και είχαν αρπάξει συνολικά 6.000 ευρώ. Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η προανάκριση που διερευνά τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις