Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Η ανάπτυξη εξελίσσεται μέσω της συνέχειας…
ΕΛΛΑΔΑ

Η ανάπτυξη εξελίσσεται μέσω της συνέχειας…

του Άρη Πανόπουλου, Υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου

Οι τοπικές κοινωνίες θα αποφασίσουν και πάλι για όλα. Με επίκεντρο όμως αυτή τη φορά την ασφάλεια, την διαφάνεια και φυσικά τα απαραίτητα «πιστοποιητικά καταλληλόλητας» που θα πρέπει να έχουν αυτοί που θα επιλεγούν να κυβερνήσουν για να τις καθοδηγήσουν. Και οι τοπικές κοινωνίες έχουν καταλάβει τι τους κόστισε το 2015 και δεν θα αφήσουν να ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Γιατί τα εργαλεία που δόθηκαν αυτή την περίοδο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τόσα πολλά και τόσο εύχρηστα που θα ήταν άμοιρο να κρύβονται πίσω από δυσκολίες που μπορούν να ξεπεραστούν.

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Βρισκόμενοι στον πυρήνα της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, το μόνο που πρέπει να κάνουν, είναι βήματα προς τα εμπρός κοιτώντας πίσω μόνο σε θέματα που μας ενώνουν. Δισεκατομμύρια εύρω είναι έτοιμα προς διάθεση και υπάρχει ήδη η κατάλληλη μέριμνα από την κυβέρνηση, παρέχοντας «σεμινάρια» στις Περιφέρειες και στους δήμους προκειμένου να μεταλαμπαδευτεί στους μικρομεσαίους επαγγελματίες το πως να αξιοποιήσουν τα φορολογικά κίνητρα, που ήδη διατίθενται καθώς και τις ευκαιρίες ψηφιοποίησης και καινοτομίας που θα τους δοθούν!

Και αυτή τη φορά δεν υπάρχουν περιθώρια αδυναμίας προσέγγισης των νέων αντικειμένων, ούτε αδυναμία των ίδιων των διοικήσεων να προχωρήσουν μπροστά. Είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες που ήδη υπάρχουν και να εκμεταλλευτούν τα διδάγματα από λάθη που έγιναν για να υπάρχει πρόοδος και εξέλιξη στις μικρές κοινωνίες και ως εκ τούτου ανάπτυξη. Και η ανάπτυξη φέρνει πλούτο, αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος. Γιατί η ελληνική οικονομία συμπιέστηκε αφόρητα για πολλά χρόνια και τώρα θα εκτιναχθεί, σαν ελατήριο.

Μεγάλες ξένες εταιρείες τολμούν έπειτα από δεκαετίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ άλλες περιμένουν τις εκλογές γιατί τους φοβίζει το σενάριο της αστάθειας. Μια νέα γενιά επιχειρηματιών δείχνει ότι διαθέτει ορμή και επαγγελματισμό και για να εκτονωθεί στην αγορά χρειάζεται να υπάρχει συνέχεια. Γιατί ένα κράτος δεν πρέπει να φαντάζει ανυπόλογο σε υπογραφές που κατά βάση συνδέονται άρρηκτα με τον τρόπο που λειτουργούν ή προετοιμάζονται να λειτουργήσουν όλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις