Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία εκλογές 2023: Στο 50,3% ο Ερντογάν με καταμετρημένο το 83% των ψήφων
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία εκλογές 2023: Στο 50,3% ο Ερντογάν με καταμετρημένο το 83% των ψήφων

Τουρκία εκλογές 2023: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκλογής του Ερντογάν στην τουρκική προεδρία από σήμερα

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι εκλογές στην Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν φέρεται να προηγείται του Κιλιτσντάρογλου, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης όμως να λέει ότι «είμαστε μπροστά», αμφισβητώντας τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται! Ο Ερντογάν προηγείται σταθερά έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ωστόσο σιγά-σιγά η διαφορά μειώνεται καθώς ενσωματώνονται οι ψήφοι των μεγάλων αστικών κέντρων.

Μάλιστα, και τα δύο στρατόπεδα δηλώνουν στο Reuters ότι πλέον το πιθανότερο σενάριο είναι υπάρξει δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του 13ου προέδρου της Τουρκίας. Η συμμετοχή στις φετινές κάλπες στην Τουρκία έφτασε στο εντυπωσιακό 93,6%, ξεπερνώντας κατά πολύ το 86% των εκλογών του 2018.

Εκλογές στην Τουρκία – Μήνυμα νίκης από Ερντογάν

Με τον «αέρα» του νικητή έχει αρχίσει να κινείται ο Ταγίπ Ερντογάν ενώ η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται και ορισμένοι αναλυτές εκφράζουν την εκτίμηση ότι ως το τέλος ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μπορεί να επικρατήσει. Στο πρώτο του μήνυμα λίγο προτού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων προχώρησε, μέσω Twitter, ο ηγέτης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ΑΚΡ.

«Το γεγονός ότι οι εκλογές της 14ης Μαΐου διεξήχθησαν με ειρήνη και ηρεμία αποτελεί έκφραση της δημοκρατικής ωριμότητας της Τουρκίας» έτσι αρχίζει το μήνυμα του Ερντογάν και συνεχίζει: «Ενώ οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε μια τόσο θετική και δημοκρατική ατμόσφαιρα και ενώ η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η βιαστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα αποτελούσε σφετερισμό της εθνικής βούλησης».

«Χαιρόμαστε που η εμπιστοσύνη του έθνους μας αντανακλάται στη συνεχιζόμενη καταμέτρηση των ψήφων. Θα ήθελα να ζητήσω από όλους τους συναδέλφους και τους φίλους μου να μην εγκαταλείψουν σε καμία περίπτωση τις κάλπες μέχρι να οριστικοποιηθούν επίσημα τα αποτελέσματα» επισημαίνει δε. «Συγχαίρω όλους τους συμπολίτες μου που ψήφισαν στο όνομα της δημοκρατίας και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε κάθε έναν από αυτούς» καταλήγει το μήνυμα του Ερντογάν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις