Τέλος δράσης για εξαμελή συμμορία διαρρήξεων ΑΤΜ και χρηματοκιβωτίων

ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος δράσης για εξαμελή συμμορία διαρρήξεων ΑΤΜ και χρηματοκιβωτίων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Στη Βόρειο Ελλάδα

13.05.2023 | 17:52

Σχεδίαζαν και πραγματοποιούσαν διαρρήξεις Α.Τ.Μ σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος, έχοντας στο…αυτί ασύρματο συντονισμένο στις συχνότητες της Αστυνομίας!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κι όχι μόνο αυτό. Στην περίπτωση, που άκουγαν ότι δίνονταν εντολές από το Κέντρο επιχειρήσεων για την αναζήτησή τους, με συσκευές, που προκαλούσαν παρεμβολές στους ασυρμάτους, δυσκόλευαν την επικοινωνία των αστυνομικών και ξέφευγαν. Ομως, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,  κατάφεραν να μπουν στα ίχνη της «συμμορίας των έξι» και να τους…ακολουθήσουν μετά την τελευταία τους απόπειρα να παραβιάσουν  χώρο επιχείρησης και να διαρρήξουν το Α.Τ.Μ που βρισκόταν εκεί για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Σε επιχείρηση, που έλαβε χώρα στη Νικόπολη με τη συμμετοχή της Ε.Κ.Α.Μ, ξημερώματα, εντόπισαν και ακινητοποίησαν στην περιοχή της Νικόπολης τους έξι δράστες, οι οποίοι λίγο νωρίτερα, λέει η Αστυνομία, πήγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας σε επιχείρηση στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας και αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν χώρο, όπου υπήρχε τοποθετημένο μηχάνημα ΑΤΜ.

Ειδική ομάδα αστυνομικών

Για την εξιχνίαση περιπτώσεων διαρρήξεων Α.Τ.Μ, αλλά και σπιτιών, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας. «Από την πολύμηνη έρευνα» αναφέρει η Αστυνομία  «προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, συγκρότησαν ιεραρχικά δομημένη εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάρρηξη ΑΤΜ και οικιών, με χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους:

Την μετακίνησή τους με οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες προκειμένου να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές.

Την κατοχή ειδικού εξοπλισμού, για τη διάρρηξη των ΑΤΜ και των χρηματοκιβωτίων και

Την κατοχή συσκευών που προκαλούσαν παρεμβολές ή παρακώλυση σε ασύρματα συστήματα επικοινωνίας (jammer)».

Προστίθεται ακόμη ότι «από τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, προέβησαν σε μία διάρρηξη ΑΤΜ στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμης, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 72.240 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν δύο ακόμη ΑΤΜ στις περιοχές του Λαγκαδά και της Χαλκηδόνας.

Στο στόχαστρο χρηματοκιβώτιο

Επιπλέον, προέβησαν σε διάρρηξη οικίας στην περιοχή των Πεύκων απ’ όπου επιχείρησαν να αφαιρέσουν χρηματοκιβώτιο μεγάλων διαστάσεων χωρίς να τα καταφέρουν, καθώς επίσης και σε διάρρηξη οικίας στο Πανόραμα από το οποίο αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα.

Επιπρόσθετα, αφαίρεσαν τρεις δίκυκλες μοτοσικλέτες από τις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και τρεις πινακίδες κυκλοφορίας από σταθμευμένα οχήματα».

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών και σε χώρο – καβάτζα της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες και μία πινακίδα κυκλοφορίας. ειδικά και εξειδικευμένα εργαλεία-ηλεκτρουδραυλικοί διαστολείς διάνοιξης χρηματοκιβωτίων και ΑΤΜ,  αυτοσχέδιο κύκλωμα οξυγονοκοπής μετά της φιάλης αερίου-οξυγόνου. διαρρηκτικά εργαλεία, πομποδέκτης συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ, συσκευή παρακώλυσης επικοινωνιών, εξαρτήματα αυτοκινήτων και ένας κινητήρας, ένα αποσυναρμολογημένο πιστόλι, φυσίγγια και γεμιστήρας και το χρηματικό ποσό των 6.585 ευρώ.

Κατασχέθηκαν  και τέσσερα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν στις έκνομες ενέργειες. «Σημειώνεται», καταλήγει η Αστυνομία  «ότι άπαντες οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορα αδικήματα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες έκνομες ενέργειες».

Exit mobile version