Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας debate 2023: H Ράνια Τζίμα στρίμωξε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας debate 2023: H Ράνια Τζίμα στρίμωξε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας debate 2023: Η απάντησή του

Στο debate ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδιάστηκε όταν ρωτήθηκε για τους συνταξιούχους και το «άγριο ξύλο» επί των ημερών της δικής του διακυβέρνησης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσήλθε με σκοπό να επαναλάβει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να προσπαθήσει να προσεγγίσει ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για το αφήγημα της προοδευτικής διακυβέρνησης. Ωστόσο, στην ερώτηση για τους συνταξιούχους δεν κατάφερε να δώσει απάντηση, παρά μόνο ότι είχε απέναντί του τον Σόιμπλε.

Η παρουσιάστρια του Mega Ράνια Τζίμα υπενθύμισε στον Αλέξη Τσίπρα πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι συνταξιούχοι είδαν 22 μειώσεις, πολλοί έπεσαν κάτω από το όριο επιβίωσης. Και όταν βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δίκιο τους, σε δύο περιπτώσεις -στις 8 Ιανουαρίου 2016 και στις 3 Οκτωβρίου 2016- ήρθαν αντιμέτωποι με άγριο ξύλο στην Ηρώδου Αττικού. Στη συνέχεια τον ρώτησε αν αισθάνεται υπόλογος απέναντί τους.

Τσίπρας: Είχαμε απέναντί μας τον Σόιμπλε

Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας για το «άγριο ξύλο» που έφαγαν από την Αστυνομία οι συνταξιούχοι κατά τις διαμαρτυρίες τους την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Νομίζω ότι σε όλη τη διάρκεια διακυβέρνησης ήμασταν υποχρεωμένοι να τηρήσουμε και να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που δεν ήταν δικό μας». Μάλιστα, έκανε λόγο για «μνημονιακούς καταναγκασμούς», υπενθυμίζοντας ότι «είχαμε απέναντί μας τον Σόιμπλε». Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι υπήρξε «η μέγιστη δυνατή συναίνεση και κατανόηση στην προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια», κάτι που, όπως είπε, «δεν ισχύει σήμερα». «Ειδικά για συνταξιούχους, να υπενθυμίσω 7 δισ. ευρώ λιγότερα αυτή την τετραετία, από την 13η σύνταξη και αναδρομικά. Αυτά θα δοθούν πίσω», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις