Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Με βολές στον αέρα και τις μηχανές ακινητοποίησαν διακινητές μεταναστών
ΕΛΛΑΔΑ

Με βολές στον αέρα και τις μηχανές ακινητοποίησαν διακινητές μεταναστών

Από το Λιμενικό συνελήφθησαν δύο διακινητές που επιχείρησαν να επιστρέψουν στις τουρκικές ακτές.

Για τρίτη φορά από τις αρχές του χρόνου οι ΄Ελληνες Λιμενικοί, αναγκάστηκαν με πυροβολισμούς στον αέρα και στις μηχανές ταχύπλοου, να σταματήσουν τις φρενήρεις θαλάσσιες πορείες σκληρών διακινητών παράτυπων μεταναστών, αλλά και να προστατέψουν την ίδια τους τη ζωή. Ενώ τις δύο προηγούμενες φορές, εκ των οποίων η τελευταία στις αρχές Φεβρουαρίου, ανάλογες σκηνές με τους χειριστές των σκαφών να επιχειρούν να πέσουν πάνω στα λιμενικά σκάφη, ξετυλίχθηκαν στις ακτές της Κω, αυτή τη φορά το επικίνδυνο σκηνικό μεταφέρθηκε στη Ρόδο. «Πρώτες πρωινές ώρες χθες», σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, «περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος να αποβιβάζει στην περιοχή «ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ» ν. Ρόδου, αλλοδαπούς. Στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών». Στην έρευνα, που ακολούθησε, στην περιοχή “ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ”, εντοπίστηκαν από στελέχη της Αστυνομίας, που ειδοποιήθηκε και αντέδρασε τάχιστα, συνολικά επτά παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι αναγνώρισαν τους δύο χειριστές, ως διακινητές.

Το ρεπορτάζ του alphafreepress.gr

Το Alphafreepress, στις αρχές Φεβρουαρίου, έγραφε ότι «αδίστακτο κύκλωμα σκληρών διακινητών με ορμητήριο την Τουρκία, δοκιμάζει τις αντοχές των Ανδρών του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή της Κω. Μέσα σε λίγες ώρες, οι Λιμενικοί που περιπολούν στα θαλάσσια σύνορα, μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από τους επιχειρούμενους εμβολισμούς των σκαφών που εντοπίστηκαν με παράτυπους μετανάστες, αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στις εξωλέμβιες μηχανές». Το Alphafreepress, επεσήμαινε ακόμη: «Μόνο με σφαίρες πάνω στις εξωλέμβιες μηχανές των σκαφών, ανακόπτουν τη φρενήρη πορεία τους μέσα στη θάλασσα, μέλη οργανωμένου και αδίστακτου κυκλώματος διακινητών παράτυπων μεταναστών, που εδρεύει στην Τουρκία. Για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, οι εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης, που δεν υπολογίζουν ούτε τη ζωή των Ελλήνων Λιμενικών ούτε βέβαια των παράτυπων μεταναστών, που ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου, επιχείρησαν να διακινήσουν το «εμπόρευμα», γι’ αυτούς, στην Κω.

Χρησιμοποιήθηκαν δύο σκάφη η κίνηση των οποίων σε διαφορετικές ώρες, έπεσε στην αντίληψη των Λιμενικών που κάνουν περιπολίες στη θαλάσσια περιοχή της Κω. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παραθέτει το Λιμενικό Σώμα και στις δύο προσπάθειες των Ελλήνων να ακινητοποιήσουν τα σκάφη με περίπου 40 αλλοδαπούς, οι αδίστακτοι χειριστές, επιχείρησαν πολλές φορές να εμβολίσουν τα ελληνικά σκάφη. Και τις δύο περιπτώσεις οι Λιμενικοί, ακολουθώντας πιστά τους διεθνείς κανονισμούς, αφού προειδοποίησαν με ηχητικά και φωτεινά σήματα και είδαν ότι κινδύνευε και η ζωή τους, έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα και στη συνέχεια στόχευσαν πάνω στις μηχανές των σκαφών για να τα . ακινητοποιήσουν. Συνελήφθησαν τρεις διακινητές και δεκάδες παράτυποι μετανάστες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις