Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Debate live ERT: Η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών με φόντο τις εκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Debate live ERT: Η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών με φόντο τις εκλογές

Debate live ERT: Στην ΕΡΤ όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και οι δημοσιογράφοι

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές της 21ης Μαϊου. Η τηλεμαχία διεξάγεται στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Γιώργου Κουβαρά με ώρα έναρξης στις 21.00.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί κοντά στα μεσάνυχτα και οι πολιτικοί αρχηγοί θα προσπαθήσουν να προβάλουν τα δυνατά σημεία των προγραμμάτων τους και αντίστοιχα να αναδείξουν τις αδυναμίες των αντιπάλων τους. Οι πολιτικοί αρχηγοί έφτασαν στο Ραδιομέγαρο γύρω στις 8 το βράδυ. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ενώ υπήρχαν έλεγχοι στην πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους.

Έτοιμοι στις θέσεις τους

Οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν τις θέσεις τους από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Δηλαδή, πρώτος ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Απέναντι στους πολιτικούς αρχηγούς κάθονται, με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Δηλαδή, η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Με κλήρωση καθορίστηκε ότι η Σία Κοσιώνη είναι η πρώτη δημοσιογράφος στη σειρά των ερωτήσεων, ενώ ο κύκλος των θεματικών ενοτήτων θα κλείσει με ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα.

Οι θεματικές ενότητες
Οι θεματικές ενότητες που θα απαντήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι οι εξής:

1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση,

2. Εξωτερική Πολιτική και ‘Αμυνα,

3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια,

4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος,

5. Περιβάλλον και Ενέργεια και

6. Νέα Γενιά

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις