Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έφοδος Δίωξης και ΕΚΑΜ στις φυλακές Χανίων
ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδος Δίωξης και ΕΚΑΜ στις φυλακές Χανίων

Για ναρκωτικά

Αιφνιδιαστική επιχείρηση ομάδας αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που ταξίδεψε στην Κρήτη και ανδρών της ΕΚΑΜ, στις φυλακές των Χανίων, αποκάλυψε  διακίνηση ναρκωτικών σε κρατούμενους από έγκλειστους, αλλά  και παράνομη κατοχή μαχαιριών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δύο βαρυποινίτες ήταν αυτοί που  προμηθεύονταν-άγνωστο ακόμη το πώς- κάνναβη και ηρωίνη, έκρυβαν τα ναρκωτικά σε ειδική κρύπτη στην οροφή του κελιού τους και πουλούσαν σε άλλους κρατούμενους έχοντας στη διάθεσή τους και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Η έφοδος στο κελί των δύο εγκλείστων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, που είχαν και τη σχετική πρωτοβουλία, προφανώς μετά από πληροφορίες που έφθασαν στην κατοχή τους. Σκοπός της έρευνας αναφέρει η Αστυνομία, η  καταπολέμηση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός του Καταστήματος Κράτησης. Κατά την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Τ.Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, συνελήφθησαν οι  δύο έγκλειστοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

«Ειδικότερα», πληροφορεί η ΕΛ.ΑΣ «οι ανωτέρω, κατελήφθησαν να έχουν αποθηκεύσει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του κελιού όπου κρατούνται, 118 αυτοσχέδιες νάιλον σακούλες που περιείχαν ποσότητες ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνησή τους εντός του Καταστήματος Κράτησης, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και δύο μαχαίρια».

Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

140,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 13,8 γραμμάρια ηρωίνης, μαχαίρι τύπου πεταλούδα, αναδιπλούμενο μαχαίρι, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο. Επόμενο είναι μετά από την εξέλιξη αυτή ότι θα αναζητηθεί ο τρόπος εισαγωγής των ναρκωτικών ουσιών στα κελιά και βέβαια ποιοι ήταν οι προμηθευτές των δύο εγκλείστων. Σημαντικά στοιχεία σ αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να προκύψουν από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου στα εργαστήρια προκειμένου να πληροφορηθούν με ποια άτομα γινόταν η συνεννόηση για την προμήθεια κάνναβης και ηρωίνης, αλλά και τον τρόπο που τα περνούσαν μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις