Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

02

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / PLUS / Φόρτιση κινητού το βράδυ: Τι λένε οι ειδικοί
PLUS

Φόρτιση κινητού το βράδυ: Τι λένε οι ειδικοί

Φόρτιση κινητού το βράδυ: Σύμφωνα με το USA Today

Το να φορτίζετε το κινητό σας την νύχτα μπορεί να φαίνεται πως είναι μια σωστή ώρα καθώς δεν το χρησιμοποιείτε και έτσι το πρωί θα ξυπνήσετε με την μπαταρία να είναι στο 100%, ωστόσο οι ειδικοί μας λένε πως αυτό επηρεάζει αρνητικά τη διάρκεια της μπαταρίας της συσκευής στην πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με το USA Today, οι κατασκευαστές Android, όπως η Huawei, είναι κατά των φορτίσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας συνδεδεμένο στο φορτιστή για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή κατά τη διάρκεια της νύχτας», αναφέρουν οι ειδικοί. Αντ’ αυτού, συνιστούν να διατηρείτε την μπαταρία σας μεταξύ 30 και 70% καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Εάν δεν μπορείτε ασφαλώς να το κάνετε μόνοι σας, υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις στα τηλέφωνα που διακόπτουν την φόρτιση στο 80%.

Ιταλία: 16χρονη σκοτώθηκε όταν έπεσε στην μπανιέρα το κινητό που φόρτιζε

Τα περισσότερα smartphones τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου και αυτές πάντα θα υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου, ανεξάρτητα από τον τρόπο φόρτισης του τηλεφώνου σας. Για αυτί και χρειάζεται συγκεκριμένη χρήση. Μπορεί να μοιάζει ως λάθος το να μην φορτίζετε το κινητό το βράδυ, ωστόσο είναι το σωστό για τη μακροζωία της μπαταρίας. Ομοίως, αποφεύγοντας να αφήνετε την μπαταρία σας να λειτουργεί μέχρι το 0%, θα μειώσετε επίσης την πίεση στα ηλεκτρόδια και έτσι θα διατηρηθεί επίσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πέρα από τη βλάβη της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σας, η φόρτιση των συσκευών κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί επίσης να αποτελέσει πρόβλημα υγείας και ασφάλειας, αν δεν προσέχετε το μέρος όπου τις αφήνετε να φορτίζουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η φόρτιση συνήθως συνοδεύεται από κάποια αύξηση της θερμοκρασίας και αν κάτι πάει στραβά οι εύφλεκτες επιφάνειες μπορούν γρήγορα να γίνουν επικίνδυνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις