Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Ανάσα μου κι αέρα»: Μουσική σύμπραξη καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία για τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα
ΕΛΛΑΔΑ

«Ανάσα μου κι αέρα»: Μουσική σύμπραξη καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία για τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα

Οι κορυφαίοι στιχουργοί Λίνα Νικολακοπούλου και Παρασκευάς Καρασούλος, επιμελούνται καλλιτεχνικά τη βραδιά

Την Τρίτη 9 Μαΐου στις 20:30, συντονιζόμαστε στα social media της Περιφέρειας Αττικής και σε Facebook και Youtube του meallamatia.gr για να απολαύσουμε μια live streaming εκδήλωση, ύμνο συμπερίληψης και προσβασιμότητας με τη σύμπραξη καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Η Α.Μ.Κ.Ε «Με Άλλα Μάτια», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, εκκινεί και επισήμως το Μητρώο Ανάπηρων Καλλιτεχνών που έχει δημιουργήσει και καλεί τους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν ώστε να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος, επιμελούνται καλλιτεχνικά τη βραδιά και δίνουν “Ανάσα κι Αέρα” στην προσπάθεια καλλιτεχνικής συμπερίληψης. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ενώνει τη φωνή της με τη δική μας, για τη διεκδίκηση πρόσβασης και ορατότητας στον Πολιτισμό.

«Ανάσα μου κι αέρα» -Μουσική σύμπραξη καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία για τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα

Η εκδήλωση θα έχει ζωντανή διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Hands Up, δίνοντας τη δυνατότητα σε κωφά και βαρήκοα άτομα να έχουν πρόσβαση στη μουσική εκδήλωση. Επιλεγμένα τραγούδια μεγάλων στιχουργών θα ερμηνεύουν οι Απόστολος Κίτσος, Παναγιώτης Λάμπουρας, Θοδωρής Νικολάου μαζί με τους μουσικούς Χρίστος Θεοδώρου στο πιάνο, Λευτέρη Γιούσιο στην ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα και Πέτρο Κρεμυζάκη στο ηλεκτρικό μπάσο Η Σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Σταύρου Ράγια, η ενορχήστρωση του Χριστού Θεοδώρου.

Τη βραδιά θα παρουσιάσει ο τυφλός δικηγόρος και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” Βαγγέλης Αυγουλάς. Η εκδήλωση θα προσφέρεται δωρεάν και θα παραμείνει αποθηκευμένη στα social media της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” για όσους θέλουν να την απολαύσουν κάποια άλλη στιγμή. Τη live streaming μετάδοση μπορεί να παρακολουθήσει και το διεθνές ελληνόφωνο κοινό αλλά και τα ΑμεΑ που δεν μπορούν με φυσική παρουσία να παρακολουθήσουν το πολιτιστικό γεγονός.

Λίνα Νικολακοπούλου και Παρασκευάς Καρασούλος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις