Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – Ανδρέας Παπανδρέου: «Προσοχή στις απομιμήσεις», λέει ο Δουδωνής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – Ανδρέας Παπανδρέου: «Προσοχή στις απομιμήσεις», λέει ο Δουδωνής

Το σχόλιο του υποψήφιου βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ μετά την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι ο Τσίπρας μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου

Σε ένα αιχμηρό σχόλιο προχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και την αντιπαράθεση με τον Νίκο Ανδρουλάκη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, λίγο πριν από τις εκλογές. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Η πειρατεία σκοτώνει όχι μόνο τη μουσική αλλά και την πολιτική. Προσοχή στις απομιμήσεις» δήλωσε στο Blue Sky ο κ.Δουδωνής.

Υπενθυμίζεται ότι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης είχε δηλώσει τα εξής,

«Ο κ. Τσίπρας με όσα κάνει προσπαθώντας να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ και τα συνθήματά του, γίνεται τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου. Και το λέω διότι ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, ζούμε σε μία άλλη εποχή. Το ΠΑΣΟΚ προσέφερε πολλά στον ελληνικό λαό. Πρόσφερε το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ, μείωσε τις κοινωνικές ανισότητες που υπήρχαν πριν το 1981. Όμως, τώρα είναι το 2023, και πρέπει να τοποθετηθούμε για τη σύγχρονη Ελλάδα. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και γενικά ο ελληνικός λαός θέλει λύσεις. Οι λύσεις δεν δίνονται με τα συνθήματα και ιδιαίτερα όταν έρχονται από πρόσωπα τα οποία έχουν χτυπήσει λυσσαλέα το ΠΑΣΟΚ. Τα πρώτα χρόνια έχοντας αναλάβει μία χρεοκοπημένη Ελλάδα από τη διακυβέρνηση Καραμανλή, ο κ. Τσίπρας μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έπαιζαν τα παιχνίδια του λαϊκισμού μέχρι να κατακτήσουν τη θέση της εξουσίας. Τα προηγούμενα, δε, χρόνια οι παλαιότερες γενιές θυμούνται ποιοι έστειλαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο».

Για τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι «τυμβωρύχος» του Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τα εξής: «ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα. Ο Ανδρέας ανήκει στην ιστορία». «Θα πρέπει να σεβαστεί ότι πάρα πολλοί συνοδοιπόροι του Ανδρέα έχουν ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλει να το σεβαστεί. Και να πάμε στην ουσία, να πει με ποιο από τα 11 σημεία που κατέθεσα, διαφωνεί. Να κάτσουμε να συζητήσουμε. Να δούμε πού διαφωνεί. Η ΝΔ λέει ότι κοστίζει, όπως έλεγε το 2018 ότι υπογράψαμε τέταρτο μνημόνιο. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Όπως έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν, μια φορά μπορεί να κοροϊδέψει κάποιος πολλούς, λίγους μπορεί να τους κοροϊδέψει περισσότερες φορές αλλά ποτέ όλους για πάντα» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις