Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τον «Δαβίδ» θαύμασε η διευθύντρια που αναγκάστηκε σε παραίτηση
ΚΟΣΜΟΣ

Τον «Δαβίδ» θαύμασε η διευθύντρια που αναγκάστηκε σε παραίτηση

Η έκταση που πήρε η είδηση ανάγκασε τον τομέα εκπαίδευσης της Φλόριντα να εκδώσει ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι το άγαλμα του «Δαβίδ» έχει «καλλιτεχνική και ιστορική αξία».

Την Accademia Galleria της Φλωρεντίας επισκέφθηκε η την Παρασκευή η Χόουπ Καρασκίγια, η διευθύντρια του σχολείου στη Φλόριντας των ΗΠΑ που αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από παράπονα γονέων για «πορνογραφικού περιεχομένου» μάθημα τέχνης. Η Χόουπ Καρασκίγια βρέθηκε με την οικογένειά της στην Φλωρεντία ώστε να θαυμάσει από κοντά το άγαλμα του «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου, ένα μοναδικό έργο τέχνης παγκόσμιας αναγνώρισης. Η επίσκεψη ήρθε ύστερα από πρόσκληση της διευθύντριας του μουσείου Σεσίλ Χόλμπεργκ, η οποία και ξενάγησε την εκπαιδευτικό κάνοντας λόγο για «ένα αριστούργημα που αναπαριστά το θρησκευτικό σύμβολο της αγνότητας και αθωότητας, τον θρίαμβο του καλού έναντι στο κακό».

γράφει η Άρση Γιαννέλου, δημοσιογράφος

Η γκαλερί μοιάζει με εκκλησία, παρατήρησε Καρασκίγια, ενώ όπως δήλωσε στο BBC, την εντυπωσίασε το γεγονός πως όλη η γκαλερί είναι φτιαγμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Αναφορικά με τις αντιδράσεις των γονέων που οδήγησαν την εκπαιδευτικό στην ανεργία και προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο τόσο για την αντιμετώπιση της ίδιας όσο και για την τόσο σκοταδιστική αντίληψη γύρω από την τέχνη, η Καρασκίγια δήλωσε ότι «δεν υπάρχει τίποτα κακό με το ανθρώπινο σώμα. Ο Μιχαήλ Άγγελος θα τον αδικούσε αν τον φιλοτεχνούσε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Φλωρεντία: Ελάτε να δείτε την «αγνότητα» του γλυπτού

Η έκταση που πήρε η είδηση ανάγκασε τον τομέα εκπαίδευσης της Φλόριντα να εκδώσει ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι το άγαλμα του «Δαβίδ» έχει «καλλιτεχνική και ιστορική αξία». Η Φλωρεντία κάλεσε τους γονείς και τους μαθητές να επισκεφθούν την πόλη, για να δουν από κοντά το αριστούργημα της Αναγεννησιακής γλυπτικής που φιλοτεχνήθηκε από το 1501 έως το 1504 και αποτελεί σύμβολο δύναμης και νεανικής ομορφιάς. Πάντως ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον Ντεσάντις απαγόρευσε την διδασκαλία σεξουαλικής αγωγής στα δημόσια σχολεία ενώ οι εκπαιδευτικοί που παραβιάζουν το νόμο θα βρίσκονται αντιμέτωποι με αναστολή ή αφαίρεση της άδειας διδασκαλίας τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις