Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Οι αποδείξεις προσωρινά πήραν… αναβολή!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι αποδείξεις προσωρινά πήραν… αναβολή!

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Το πολυσυζητημένο αθηναϊκό ντέρμπυ έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ! Πάντως πλεονέκτημα τίτλου έχει ο Παναθηναϊκός.

Είναι αλήθεια.  Έγινε μάλιστα πολύ συζήτηση πριν από την σέντρα! Πολλές οι… «απειλές» και τα αιχμηρά εκατέρωθεν βέλη που εκτοξεύτηκαν! «Ήρθε η ώρα των αποδείξεων»! Φώναζαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οπαδοί! Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ξέφυγαν και ξεπέρασαν ακόμη και τις κόκκινες γραμμές! Οι χαρακτηρισμοί στα γραπτά τους ήταν επιεικώς απαράδεκτοι! Και ναι ήταν οι απόλυτοι παραγωγοί της βίας! Μέχρι και το σφύριγμα της έναρξης του Αθηναϊκού ντέρμπυ των πρωτοπόρων Παναθηναϊκού ΑΕΚ που είχε χαρακτηριστεί και ως ο τελικός των τελικών, από τον Πορτογάλο κατηγορίας ελίτ διαιτητή της UEFA Ντίας, οι χαρακτηρισμοί είχαν γεμίσει το Facebook με…γαλλικά!

Οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας που από νωρίς είχαν ερημώσει, έδειχναν πως μπορούσαν κάποιοι να παίξουν ακόμη και μπάλα όπως εκείνα τα παλιά χρόνια! Η Λεωφόρος ασφυκτικά γεμάτη έδινε μια πανέμορφη πράσινη πινελιά! Οι οπαδοί της «θύρας 13» άναψαν τα καπνογόνα και το γήπεδο σκοτείνιασε! Ο Πορτογάλος διαιτητής και οι 22 ποδοσφαιριστές που ήταν έτοιμοι για «το εναρκτήριο λάκτισμα» περίμεναν με υπομονή μέχρι ο άνεμος να πάρει και να διωξει τον πυκνό καπνό που σαν πέπλο έμεινε για περίπου δέκα λεπτά πάνω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας! Μόλις το πυκνό σύννεφο άρχισε να αποχωρεί και να φαίνεται ο Ουρανός ο Ντίας σφύριξε για πρώτη φορά και το αθηναϊκό «ελ κλάσικο» άρχισε!

 

Όπως συμβαίνει συνήθως, τα πρώτα λεπτά ήταν…αναγνωριστικά! Οι αντίπαλοι προσπαθούσαν να βρουν τα…αδύνατα σημεία ώστε να «επιτεθούν» από εκεί! Παρόλα αυτά δεν ήταν λίγες οι… επισκέψεις και των δυο και ιδιαίτερα της φιλοξενούμενης ομάδας στα καρέ των εστιών τους! Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψω πως τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ έδειχναν πως… «φοβάται ο Γιάννης το θεριό. Και το θεριό τον Γιάννη»! Και πως ο αγώνας έμοιαζε με «το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι»! Οι απειλές και των δυο είχαν πέσει στο κενό! Και ναι έγινε «πολύ κακό για το τίποτα»! Έτσι το πολυσυζητημένο αθηναϊκό ντέρμπυ Παναθηναϊκός-ΑΕΚ έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ! Πάντως πλεονέκτημα τίτλου έχει ο Παναθηναϊκός. Αλλά σε ρόλο ρυθμιστή είναι ο Ολυμπιακός!

Όσον αφορά τον Πορτογάλο ελίτ διαιτητή του αγώνα Ντίας, είναι αλήθεια πως δεν έκανε το σοβαρό λάθος ελέγχεται όμως γιατί χαρίστηκε δυο φορές στον Μουκουντί της ΑΕΚ, στον οποίο δεν έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άρα κόκκινη! Δίκαιες λοιπόν οι διαμαρτυρίες των Παναθηναϊκών! Βέβαια και οι ΑΕΚτζήδες «φωνάζουν» για κόκκινη κάρτα στον σοβαρό τραυματισμό του Ρότα. Όμως ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δεν είχε πρόθεση! Όλα έγιναν πάνω στην φάση! Ένα είναι πάντως γεγονός. Οι αποδείξεις που περίμεναν πολλοί από το Αθηναϊκό ντέρμπυ, προσωρινά πήραν αναβολή!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις