Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δραστικά μέτρα κατά του ατμίσματος λαμβάνει η Αυστραλία
ΚΟΣΜΟΣ

Δραστικά μέτρα κατά του ατμίσματος λαμβάνει η Αυστραλία

Η προσπάθεια αυτή ανάγεται στην έκρηξη χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων από τη νεολαία

Αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό ατμίσματος ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας στρέφοντας τα πυρά του εναντίον της βιομηχανίας καπνού ότι επιδιώκει να κάνει τους εφήβους μια γενιά που θα είναι εθισμένη στη νικοτίνη. Προβλέπεται η απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης, η αναστολή των εισαγωγών ηλεκτρονικών τσιγάρων χωρίς ιατρική συνταγή και ο  περιορισμός της νικοτίνης που περιέχουν.

Στόχος είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να χρησιμοποιούνται μόνο για να βοηθούν τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα. Βάσει των νέων κανονισμών τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία με ανάλογη φαρμακευτική συσκευασία.

Η προσπάθεια αυτή ανάγεται στην έκρηξη χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων από τη νεολαία κάτω των 25 ετών ενώ σύμφωνα με τον Αυστραλό Υπουργό Υγείας, Μαρκ Μπάτλερ, διαπιστώνεται πρόβλημα συμπεριφοράς στα λύκεια με ανησυχητική εξάπλωση και στα δημοτικά σχολεία. Πρόκειται για τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση που έχει αναλάβει η Αυστραλία κατά του καπνίσματος εδώ και μία δεκαετία η οποία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά καπνιστών παγκοσμίως.

Πού θα πάνε οι ψηφοφόροι Κασιδιάρη αν το κόμμα τεθεί εκτός μάχης
“Μα είναι όλοι ίδιοι”
Επεισοδιακή ληστεία σε περίπτερο – Πιάστηκαν στα χέρια με τον δράστη που είχε αεροβόλο
Παύλος Κοντογιαννίδης: «Με 1.200 ευρώ σύνταξη δεν μπορώ να συντηρήσω ούτε την κόρη μου»
Χρυσούλα Διαβάτη για υπόθεση Γεωργούλη: Όλες θυμούνται μετά από χρόνια ότι κάποιος τις βίασε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις