Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης σε Τσίπρα: Κουράστηκα πια… Καμία εμπιστοσύνη, καμία ανοχή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης σε Τσίπρα: Κουράστηκα πια… Καμία εμπιστοσύνη, καμία ανοχή

Βαρουφάκης: «Η απλή αναλογική δεν έχει μόνο οφέλη, έχει και ευθύνες»

Τέλος στα σενάρια συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. «Έχω πραγματικά κουραστεί. Όχι δεν θα κάνουμε συνεργασία, γιατί να κάνουμε συνεργασία, να συνεργαστούν αυτοί. Τι διαφορά έχει η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ; Και για να μη μείνει καμία σκιά γιατί λένε για ανοχή, καμία ανοχή, ούτε εμπιστοσύνη, ούτε ανοχή για να είμαστε ξεκάθαροι», είπε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας σε συγκέντρωση στο Μενίδι.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από το Φόρουμ των Δελφών, απαντώντας στο ερώτημα τι σημαίνει η αναφορά που έχει κάνει σε «ανοχή» όταν μιλά για συγκρότηση κυβέρνησης, σημείωσε ότι η εναλλακτική προοπτική απέναντι στη ΝΔ είναι «να υπάρξει μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας κατά βάση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι πρώτο κόμμα, και στο ΚΙΝΑΛ» και πως αν δεν βγαίνουν οι αριθμοί «και τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς, θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνη».

 «Η απλή αναλογική δεν έχει μόνο οφέλη, έχει και ευθύνες», τόνισε.

Είπε ειδικότερα πως «και το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, εάν υπολείπονται 5-10 βουλευτές για να έχουμε την πλειοψηφία που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε μπροστά σε ένα σχέδιο προοδευτικής προγραμματικής σύγκλισης, θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη, αν θα στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση ή αν θα ανοίξουν τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκης, με απανωτές εκλογές και περιπέτειες για τη χώρα, να επανέλθει και να συνεχίσει αυτά που έκανε τέσσερα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις