Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο πρέπει να πάψουν να μας δολοφονούν
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο πρέπει να πάψουν να μας δολοφονούν

Δυστυχώς χάσαμε την μοναδική ευκαιρία που είχαμε! Και ήταν ομολογουμένως ιστορική αυτή η ευκαιρία για το πρωτάθλημα, για το Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Μέχρι και πριν από λίγο καιρό πίστεψα και εγώ, όπως φυσικά και οι περισσότεροι Έλληνες φίλαθλοι πως, εφέτος ήρθε η στιγμή, η ώρα για να παρακολουθήσουμε, να απολαύσουμε ένα σπουδαίο, ένα πραγματικό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα! Τέτοιο που έπρεπε να το διαφημίσουμε και στο εξωτερικό. Σε όλους αυτούς δηλαδή που μίλαγαν πάντα με τα χειρότερα λόγια για το ποδόσφαιρο της χώρας μας! Και μου άρεσε πολύ, που 4 ομάδες μας, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ διεκδικούσαν τον τίτλο του πρωταθλητή στα παιχνίδια-ντέρμπυ των πλέι οφ! Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα δηλαδή! Και δεν σας κρύβω πως ένιωσα έστω και για λίγο Άγγλος φίλαθλος! Δυστυχώς για άλλη μια φορά μείναμε, όχι μετεξεταστέοι, αλλά στην ίδια τάξη!

Χάσαμε λοιπόν και αυτή την ευκαιρία! Είχαμε μάλιστα αρχίσει να την χάνουμε από την πρώτη κιόλας Κυριακή. Από την ώρα που ξεκίνησαν τα ντέρμπυ! Έτσι άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα τα πρώτα σύννεφα, τα οποία κάθε Κυριακή πύκνωναν ολοένα και περισσότερο! Αποτέλεσμα ήταν να έρθουν τα πάνω κάτω! Πετάξαμε αυτή την μεγάλη ευκαιρία στα σκουπίδια! Και αυτό γιατί σε κάθε αγώνα φαίνεται «καθαρά και ξάστερα» η σκοπιμότητα. Οι πάντες βλέπουν τα προκλητικά σφυρίγματα των διαιτητών. Όλοι καταλαβαίνουν πως το πρωτάθλημα αυτό που κρίνεται από τις όποιες αποφάσεις των διαιτητών, δίνεται προσφορά!

 

Ποιος από τους φιλάθλους μπορεί να ξεχάσει τι έγινε στο Αθηναϊκό ντέρμπυ ΑΕΚ Παναθηναϊκού που διεξήχθη στην Νέα Φιλαδέλφεια και που τελικά έληξε 0-0 με διαιτητή τον Νταμπάνοβιτς; Ακόμη, εύκολο είναι να ξεχαστούν οι αποφάσεις της αμαρτωλής ΕΠΟ και της ΚΕΔ που έβγαλαν μεθυσμένο τον Πολωνό διαιτητή στο παιχνίδι ΑΕΚ – Άρης (3-1) και τον αντικατέστησαν πέντε ώρες πριν από τη σέντρα με τον Διαμαντόπουλο; Η αποκορύφωση πάντως έγινε στο μεγάλο ντέρμπυ Ολυμπιακού – ΑΕΚ (1-3) στο «Γεώργιος Καραισκάκης» και μάλιστα με ελίτ διαιτητή της UEFA, τον Ιταλό Μάσα! Ήταν τέτοιες οι αποφάσεις του, υπέρ της μιας ομάδας που…έβγαζαν μάτι στην κυριολεξία! Δόθηκε ανύπαρκτο αλλά…ελίτ (!) πέναλτυ! Κατακυρώθηκε γκολ (το τρίτο) αφού προηγουμένως είχε γίνει επιθετικό φάουλ και ο βοηθός διαιτητή αλλά και ο ίδιος ο ρέφερι έκλεισαν τα μάτια!

Αλήθεια τι θα γίνει την Κυριακή εάν κάποιος άλλος Μάσα, ελίτ διαιτητής UEFA κάνει τα ίδια και χειρότερα στο πολύ μεγάλο ντέρμπυ – τελικό με αντιπάλους του δυο πρωτοπόρους, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ; Τι θα γίνει εάν με τα σφυρίγματα του τα…θαλασσώσει και το παιχνίδι κριθεί όχι από την απόδοση των ομάδων, αλλά μόνο από τις αποφάσεις του ξένου ελίτ διαιτητή;  Μήπως όλοι αυτοί που διοικούν και λένε πως πολεμάνε για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου, πρέπει να πάψουν να το δολοφονούν σχεδόν σε κάθε αγωνιστική ημέρα;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις