Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Ας είναι αυτό το Πάσχα το «πέρασμα» σε μια νέα εποχή για το Χαϊδάρι
ΕΛΛΑΔΑ

Ας είναι αυτό το Πάσχα το «πέρασμα» σε μια νέα εποχή για το Χαϊδάρι

του Άρη Πανόπουλου υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου

Επανέρχονται σιγά, σιγά στην ρουτίνα τους οι πολίτες μετά την πασχαλινή τους «ανάπαυλα», έχοντας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ως μια τελευταία «στάση» για να αναστηλωθούν και πάλι μέσα από την αναπροσαρμογή των στόχων τους, με βάση την νέα περίοδο που ανοίγεται. Η Άνοιξη περνά το μέσο της και ασχέτως των καιρικών συνθηκών, όλα αρχίζουν να μυρίζουν καλοκαίρι, οπότε και οι σχεδιασμοί μπαίνουν σε άλλη ρότα. Όσον αφορά τους δήμους η εικόνα που «γράψανε» τις ημέρες του Πάσχα θα είναι αυτή που θα τους φέρει λίγο πολύ αντιμέτωπους με την προεκλογική, αλλά και την μετεκλογική τους πραγματικότητα.

Ο δήμος Χαϊδαρίου αποτέλεσε μία περιοχή πέρασμα. Με την λεωφόρο Αθηνών να στέκεται άδεια κατά την αποκορύφωση του Θείου Δράματος και την κεντρικότερη αρτηρία του – αυτή της Στρ. Καραϊσκάκη- να υποδέχεται αστόλιστη μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας. Οι καταστηματάρχες προσπάθησαν να δώσουν μια δική τους νότα με δικά τους έξοδα, αισθανόμενοι όμως προδομένοι από την δημοτική αρχή, ενώ φρόντισαν να μας μεταφέρουν την απόγνωση τους τις ημέρες που, μαζί με κλιμάκιο του συνδυασμού μου, μοιράζαμε τις ευχές μας από άκρη σε άκρη σε όλη την πόλη.

Κάθε ευχή έφερνε μπροστά μας και ένα άλυτο πρόβλημα, με πιο χαρακτηριστικά αυτά της άναρχης δόμησης εις βάρος του πρασίνου, της έλλειψης πρόσβασης στα πεζοδρόμια, της ακαταλληλότητας χώρων άθλησης, της έλλειψης συντήρησης. Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως δεν ήταν άλλο από την απουσία του ίδιου του Δημάρχου. Ημέρες Πάσχα και η ψυχολογική και συναισθηματική απόσταση που τον χώριζε όλα αυτά τα χρόνια από τους Χαϊδαριώτες φάνταζε παγιωμένη.

Κανείς δεν είδε τον πρώτο Δημότη να περνάει από το κατώφλι του σπιτιού του, από το κατάστημά του, να ευχηθεί ή έστω να ρωτήσει πώς μπορεί να βοηθήσει τον καθένα ξεχωριστά μια τέτοια περίοδο.  Το ίδιο συνέβη και στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, όπου στο πέρασμα μας συναντήσαμε αναρτημένο το ανεκπλήρωτο αίτημα τους για ασφαλή υπόδηση και ένδυση. Εικόνες που δεν συνάδουν με την εποχή, ούτε με το πνεύμα των ημερών. Εικόνες που πρέπει να αλλάξουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις