Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

16

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τέλεια μαγειρίτσα: Η συνταγή που θυμίζει… γιαγιά
PLUS

Τέλεια μαγειρίτσα: Η συνταγή που θυμίζει… γιαγιά

Τέλεια μαγειρίτσα: Από το τραπέζι της Ανάστασης δεν μπορεί να λείπει η πατροπαράδοτη μαγειρίτσα

Απλή, λαχταριστή και άκρως παραδοσιακή. Η συνταγή για πασχαλινή μαγειρίτσα του Γιώργου Τσούλη θα σας καταπλήξει. Και για όσους έχουν άρνηση να φάνε αυτό το πασχαλινό έδεσμα που πρωταγωνιστει στο τραπέζι της Ανάστασης, ίσως μία δοκιμή τους κάνει να αλλάξουν γνώμη. Όμως προσοχή! Το μυστικό για να πετύχετε την τέλεια μαγειρίτσα είναι να ψιλοκόψετε τη συκωταριά και τα έντερα πολύ καλά!

Υλικά για μαγειρίτσα

1 κιλό αρνίσια συκωταριά
500γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
1 ½ ltr. νερό ζεστό
50ml. ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό βοδινού/κοτόπουλου/λαχανικών
100γρ. ρύζι γλασέ
3 κρόκους
Χυμό από 2-3 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Καλό θα είναι από τη Μεγάλη Παρασκευή να έχετε βάλει τη συκωταριά σε νερό και ξίδι, ώστε να φύγουν οι δυσάρεστες οσμές. Συγκεντρώνετε όλα τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας σας. Βάζετε νερό να βράσει σε μία κατσαρόλα και προσθέστε την συκωταριά ολόκληρη. Την αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά. Προσοχή! Θέλει ολόκληρη τη συκωταριά μέσα στο νερό. Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρολα σοτάρετε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, αφού έχετε βάλει το λάδι να κάψε. Προσθέτε τον ψιλοκομμένο άνηθο και προσθέστε την ψιλοκομμένη συκωταριά, αφού έχει βράσει για 10 λεπτά.

Αν θέλετε σε αυτό το στάδιο, προσθέτετε και ψιλοκομμένα έντερα. Ρίχνετε ένα κύβο ζωμό, πιπέρι, αλάτι και το νερό της συνταγής. Κλείνετε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνετε να βράσει για μία ώρα. 10 λεπτά πριν προσθέτετε και το ρύζι. Τέλος πρέπει να αυγοκόψετε τη σούπα. Βάζετε σε ένα μπωλ τους κρόκους των αυγών, τον χυμό από δυο λεμόνια και χτυπάτε, αφού προσθέσετε σιγά – σιγά 5 κουταλιές από τον ζωμό της μαγειρίτσας για να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά. Και έτοιμη η μαγειρίτσα!






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις