Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Primer τι είναι: Το προϊόν που πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου
PLUS

Primer τι είναι: Το προϊόν που πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου

Primer τι είναι: Πώς εφαρμόζεται

Στη διαδικασία του μακιγιάζ, υπάρχουν βήματα και επιλογές προϊόντων που παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο, ώστε η παρουσία να κάνει ουσιαστικά τη διαφορά στο αποτέλεσμα. Ένα από αυτά είναι και το primer που, όπως υπονοεί και το όνομά του, είναι ένα προϊόν προετοιμασίας το οποίο εφαρμόζεται στο πρόσωπο μετά το skincare και πριν τη βάση, με στόχο να δημιουργήσει έναν διάφανο, ομοιόμορφο καμβά. Πάνω σε αυτόν τον καμβά, το makeup γλιστράει σα μετάξι, απλώνεται πανεύκολα και ομοιόμορφα, ενώ η παρουσία του primer είναι η εγγύηση πως θα μείνει σταθερό για ώρες, ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Χάρη στην ειδική του σύνθεση, το primer μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε είδους «πρόκληση» που ενδέχεται να παρουσιάζει η επιδερμίδα σας και εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το κατάλληλο για τις ανάγκες της. Για παράδειγμα, αν είναι ξηρή με τάση «τραβήγματος», ένα primer με υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικά θα φροντίσει να την κρατάει ενυδατωμένη και απαλή. Αν το πρόβλημα είναι η λιπαρότητα, τα ειδικά primers έρχονται να «δεσμεύσουν» την περίσσεια σμήγματος εξασφαλίζοντας ματ αποτέλεσμα για ώρες, για τις κοκκινίλες και τις δυσχρωμίες υπάρχουν τα primers με χρώμα σε ρόλο αντίστοιχο των color correctors ενώ για τους διευρυμένους πόρους και τις λεπτές γραμμές ιδανική επιλογή είναι τα primers που «θολώνουν» τις ατέλειες, δημιουργούν δηλαδή αυτό το πολυπόθητο blurring εφέ.

woman in white lace shirt standing on green grass field during daytime
Πώς εφαρμόζεται το primer προσώπου

Αφού απλώσετε την αγαπημένη σας κρέμα φροντίδας στο πρόσωπό σας, δώστε της λίγο χρόνο ώστε να απορροφηθεί εντελώς. Απλώστε μια μικρή ποσότητα primer από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω, με έμφαση στις ζώνες που συνήθως σας ταλαιπωρούν, όπως η ζώνη Τ, κάνοντας απαλές ταμποναριστές κινήσεις με τα δάχτυλα ή ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ. Προσοχή: μην υπερβάλλετε με την ποσότητα, τονίζουν οι ειδικοί. Επιδίωξή σας θα πρέπει να είναι να δημιουργήσετε ένα λεπτό, διάφανο φιλμ – η υπερβολική ποσότητα προϊόντος δεν πρόκειται να δώσει καλύτερο αποτέλεσμα, το αντίθετο μάλιστα.

woman in black shirt smiling
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις