Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διαθήκη Τσοχατζόπουλου: “Αποκληρώνω τα δυο μου παιδιά” – Τα τελευταία του λόγια για τη Βίκυ Σταμάτη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαθήκη Τσοχατζόπουλου: “Αποκληρώνω τα δυο μου παιδιά” – Τα τελευταία του λόγια για τη Βίκυ Σταμάτη

Διαθήκη Τσοχατζόπουλου: Στην τρίτη και τελευταία του διαθήκη, ο Ακης Τσοχατζόπουλος αποκληρώνει τα δυο του παιδιά από τον πρώτο του γάμο, Αλέξανδρο και Αρετή

Το φως της δημοσιότητας βλέπει τις τελευταίες ώρες η τελευταία διαθήκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, με την οποία αποκληρώνει- μεταξύ άλλων- τα δυο του παιδιά Αλέξανδρο και Αρετή από την περιουσία του. Και δίνει ότι διαθέτει, αν και όπως σημειώνει έχει μόνο χρέη, στην τελευταία του σύζυγο Βίκυ και στον γιο του Απόστολο. Από τα όσα έχουν διαρρεύσει, είναι προφανές ότι εκείνη την εποχή που έγραψε την τελευταία του διαθήκη, ο Ακης Τσοχατζόπουλος που μόλις έχει βγει από τη φυλακή, έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και η ψυχολογική του κατάσταση μπορεί να περιγραφεί ως ασταθής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ζητάει να δημιουργηθεί “Ιδρυμα Ακη Τσοχατζόπουλου” που θα περιλαμβάνει τις επιστολές και το αρχείο του, θα είναι πρόεδρος της Βίκυ Σταμάτη και ο γιος τους και θα έχει έδρα στο ακίνητο επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33…που είχε ήδη κατασχεθεί.

Η προβληματική του ψυχολογική κατάσταση αποτυπώνεται και στα όσα γράφει για τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμου με την Γερμανίδα, πρώτη του σύζυγο, αφού τους κατηγορεί ότι του φέρθηκαν ελεεινά, τον εγκατέλειψαν αφού πλούτισαν σε βάρος του, και ότι του συμπεριφέρθηκαν με βαναυσότητα που κληρονόμησαν από τη μητέρα τους. Και όλα αυτά, όπως σημειώνει, από μίσος για την επιλογή του να παντρευτεί τη Βίκυ Σταμάτη.

Διαθήκη Τσοχατζόπουλου: Ο Ακης αποκληρώνει τα παιδιά του

“Αποκληρώνω και πάλι όλους μου τους συγγενείς και τα παιδιά μου από τον προηγούμενο γάμο”, γράφει στην ιδιόγραφη διαθήκη του ο Ακης Τσοχατζόπουλος, με γραφικό χαρακτήρα που προδίδει την ψυχολογική του κατάσταση. “Μου φέρθηκαν ελεεινά, απέσπασαν θέσεις, περιουσία, επαφές, πολλά από εμένα με δόλιο τρόπο και με εγκατέλειψαν αβοήθητο. Δεν με σεβάστηκαν και λειτουργούσαν ως τύραννοι.

Κυρίως η κόρη μου ενδιαφερόταν μόνο για αγαθά. Συμπεριφέρθηκαν με βαναυσότητα χαρακτήρος, ασπλαχνία που κληρονόμησαν από τη μητέρα τους. Μίσος για την επιλογή μου να παντρευτώ τη γυναίκα η οποία με στήριξε σε όλα ως το τέλος. Και κακία. Πλούτισαν χρησιμοποιώντας το όνομά μου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με έκλεψαν… Ολα όσα αναφέρω, για τα παιδιά μου Αλέξανδρο και Αρετή καθώς και για συγγενείς στις προηγούμενες διαθήκες, μηνυτήριες αναφορές, εξώδικα, ισχύουν στο ακέραιο και είναι λίγα σε σχέση με την πραγματικότητα και τα όσα υπέστην από αυτούς.

Δεν δικαιούνται από εμένα τίποτα και τους καλώ να επιστρέψουν όλα αυτά που κατέχουν νόμιμα και παράνομα (εξουσιοδοτήσεις, έγγραφα, αντικείμενα, έπιπλα, τιμαλφή, έργα τέχνης, ακίνητα) αποκτηθέντα με κόπους μου, στον γιο μου Ακη και τη γυναίκα μου, άλλως θα υποχρεωθούν δικαστικά.”

Διαθήκη Τσοχατζόπουλου: Τι γράφει για τη Βίκυ και τον μικρό Απόστολο

Κλείνω τη διαθήκη μου αυτή- γράφει ο Ακης Τσοχατζόπουλος- με δύο κουβέντες για τους μόνους ανθρώπους που με αγάπησαν, μου πρόσφεραν χαρά, τη γυναίκα μου και τον γιο μου Ακη. Είναι η αιτία που ζω, είναι η αιτία που βρίσκομαι στη ζωή. Την πεθερά μου, τον πεθερό μου και τον κουνιάδο μου Παναγιώτη που ανέθρεψαν τον γιο μου, τα χρόνια που η μητέρα τους υπέφερε. Ιδιαιτέρως τη γυναίκα μου, η οποία εκποιώντας προσωπικά της αντικείμενα με βοήθησε να επανέλθω στη ζωή, να ξαναδώ τον γιο μου. Οταν όλοι οι άλλοι με είχαν εγκαταλείψει και ανέμεναν να αφήσω την τελευταία μου πνοή στις φυλακές της χώρας. Με στήριξαν κόντρα σε όλους και σε όλα, ακόμα και σε βάρος της υγείας τους και της αξιοπρέπειάς τους. Τους οφείλω τα πάντα. Μόνο αυτοί οι δύο άνθρωποι υπέμειναν τα πάντα για χάρη μου.

Τους αδίκησα, τους στέρησα πολλά, είχα μυστικά από εκείνους για το καλό τους, για την ασφάλειά τους, αλλά τους ευγνωμονώ. Τους ζητώ να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον, να αγαπούν ο ένας τον άλλον και να μην αφήνουν κανέναν να τους φερθεί με τον τρόπο που μου φέρθηκαν εμένα. Εγώ δυστυχώς ανέχτηκα και επέτρεψα… Να είναι υπερήφανοι για μένα, αυτοί ξέρουν πως φεύγω με το κεφάλι ψηλά και όταν η αλήθεια φωτιστεί, πολλοί θα τους πλησιάσουν, να είναι προσεκτικοί. Σας αγαπώ… Και πάλι μην τολμήσουν να αμφισβητήσουν τα λεγόμενά μου αυτοί που πρέπει να φοβούνται για τις αποκαλύψεις. Οι αποδείξεις, πλέον, παραδίδονται σε δικηγόρο και έχει την εντολή να πράξει όλα τα απαραίτητα σε συνεργασία με τον γιο μου και τη γυναίκα μου.

“Μη με θρηνείτε, μη βάλετε μαύρα”

Αγαπημένοι μου Ακη και Βίκυ. Μη με θρηνείτε. Μη μιλάτε για την αναχώρησή μου με στεναγμό και πόνο στην καρδιά σας. Μη ντυθείτε με μαύρα ρούχα. Κλείστε τα μάτια σας και θα με βλέπετε μαζί σας για πάντα. Αφήστε με στον Θεό. Επιστρέψτε στη γαλήνη του σπιτιού μας και εκεί θα βρείτε αυτό που ο θάνατος δεν μπορεί να αφαιρέσει από εσάς και από εμένα. Ζητώ να με συγχωρέσετε…”. Εγκαθιστώ μοναδικό κληρονόμο σε οποιοδήποτε τυχόν περιουσιακό μου στοιχείο, που είτε αποδεσμευθεί κάποια στιγμή, είτε ήθελε τυχόν ευρεθεί στο μέλλον τον ανήλικο γιο μου Απόστολο Τσοχατζόπουλο, στον οποίο καταλείπω και το σύνολο του ανωτέρω αρχείου.

Διαθήκη Τσοχατζόπουλου: Τι λέει ο δικηγόρος Νίκος Αλεξανδρής

Ο δικηγόρος Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως πρόκειται για την τρίτη και τελευταία διαθήκη, η οποία ουσιαστικά συμπληρώνει τις δύο προηγούμενες και αποτυπώνει την τελική βούλησή του. Είναι μια ιδιόχειρη διαθήκη, την οποία συνέταξε τον Μάιο του 2020. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, το περιεχόμενο της διαθήκης δημοσιεύτηκε από το δικαστήριο, ενώ συνοδεύεται από διάφορα έγγραφα και αποδεικτικά σχετικά με όσα γνώριζε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

“Έχει αφήσει κάποια στοιχεία, τα οποία έχει δηλώσει η χήρα του ότι τα θέτει στη διάθεση του ελληνικού Δημοσίου. Η ίδια ούτε θέλει ούτε διεκδικεί το παραμικρό. Το Δημόσιο ας πράξει όπως κρίνει”, επεσήμανε ο δικηγόρος και σημείωσε πως “είναι πάρα πολλά τα χρήματα που δεν έχουν βρεθεί από τα καταγγελλόμενα”.Για το πώς ζουν σήμερα η σύζυγος και ο γιος του Άκης Τσοχατζόπουλου, ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ότι “όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δεσμευμένα από το ελληνικό κράτος”, επομένως, “ζουν με την βουλευτική σύνταξη, η οποία είναι γύρω στα 1200 ευρώ”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις