Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπερλουσκόνι υγεία: Διασωληνωμένος στην εντατική ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας
ΚΟΣΜΟΣ

Μπερλουσκόνι υγεία: Διασωληνωμένος στην εντατική ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας

Μπερλουσκόνι υγεία: Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας νοσηλεύεται από χθες σε μονάδα εντατικής θεραπείας

Από ασθένεια του αίματος και συγκεκριμένα από λευχαιμία λέγεται ότι πάσχει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με την Corriere della Sera. Γι’ αυτό το λόγο, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα, ελήφθη δείγμα μυελού των οστών από τον νοσηλευόμενο σε κλινική του Μιλάνου 86χρονο πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας που υποβάλλεται και σε άλλες εξετάσεις. Η πνευμονική λοίμωξη, σημειώνει, μπορεί να είναι μια επιπλοκή που εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της νόσου. Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα της Corriere della Sera.

Ο Μπερλουσκόνι είχε εισαχθεί τελευταία φορά στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε στις 27 Μαρτίου υποτίθεται για εξετάσεις ρουτίνας, αλλά «η υποψία ότι κάτι τρέχει ήλθε αργότερα», σημειώνει η Corriere. Ο αρχηγός της Forza Italia πήρε εξιτήριο τελικά μετά από τέσσερις ημέρες κι όχι σε 24-36 ώρες όπως προγραμματιζόταν αρχικά. Και χθες, μόλις μία εβδομάδα αφότου επέστρεψε στη βίλα του στο Άρκορε, ξαναγύρισε στο νοσοκομείο και μάλιστα εισήχθη στην ΜΕΘ του 1ου ορόφου. Οι πρώτες φήμες έκαναν λόγο για αναπνευστικά προβλήματα λόγω πνευμονικής λοίμωξης που δεν είχε αντιμετωπιστεί σωστά.

«Εκείνοι που γνωρίζουν τον Μπερλουσκόνι δεν κρύβουν ότι η κατάστασή του είναι λεπτή, αν και δεν περιγράφεται ως δραματική. Τα παιδιά του, το ένα μετά το άλλο πήγαν αμέσως να δουν τον πατέρα τους (…) Η βεβαιότητα ότι κάτι σοβαρότερο τρέχει ήλθε λίγο αργότερα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πάσχει από σοβαρή ασθένεια του αίματος: λευχαιμία. Η ίδια που προκάλεσε και τις προηγούμενες νοσηλείες του, άρα όχι μόνον εξετάσεις ρουτίνας, αλλά και οι αναγκαίες θεραπείες. Οι πόνοι που τον ταλαιπωρούν και η πνευμονία των τελευταίων ημερών είναι στην πραγματικότητα επιπλοκές, που μπορούν να καταβάλουν έναν ήδη εξασθενημένο οργανισμό», σημειώνει η Corriere della Sera.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις