Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις λεξικό: Η… ιδιαίτερη απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί Δεξιάς και Αριστεράς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις λεξικό: Η… ιδιαίτερη απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί Δεξιάς και Αριστεράς

«Δεξιός μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, Αριστερός, μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στα «πυρά» που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με ομιλία του σε εκδήλωση όπου έκανε αναφορά στο «Λεξικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης των Liddell & Scott» και το τί σημαίνει «δεξιός» και «αριστερός». Σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», των «Fund Managers Awards 2022», την περασμένη Τρίτη 21 Μαρτίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του, εκτός από θέματα οικονομίας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη διαφορά της Δεξιάς και της Αριστεράς.

Καρφί Γεωργιάδη για τα αγγλικά Ανδρουλάκη: «Αυτή είναι η εκπροσώπηση που θέλουμε;»
«Δεξιός μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, Αριστερός, μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος»

«Οι αριστεροί δεν είναι για πράγματα της προκοπής. Ξέρετε, η ελληνική γλώσσα, που είναι μαγική, αν ανοίξετε το λεξικό LIDDELL & SCOTT, είναι το πιο γνωστό λεξικό αρχαίων ελληνικών στον κόσμο, δεν είναι δικό μου, είναι το LIDDELL & SCOTT, το Νο1 λεξικό ελληνικής γλώσσας στον πλανήτη. Αν πάτε στη λέξη δεξιός, κάνε το πείραμα να το δεις, δεξιός, αλλά μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός», είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Αριστερός, μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης… αυτό σημαίνει στα ελληνικά δεξιός και αριστερός. Είχε να κάνει φυσικά στην αρχαιότητα με το από πού έρχονταν τα πουλιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα για το αν ο οιωνός ήταν αίσιος ή απαίσιος. Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης στην ομιλία του.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Γεωργιάδη

«Δεν προξενεί εντύπωση που ο κ. Γεωργιάδης επανέρχεται στην εμφυλιοπολεμική διχαστική ρητορική χαρακτηρίζοντας τους αριστερούς «απαίσιους, άχρηστους, ανεπρόκοπους και γρουσούζηδες. Αυτός ήταν πάντα, ένας μισαλλόδοξος, διχαστικός ακροδεξιός», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη. «Αυτό που ξεπερνάει όμως κάθε όριο είναι ότι αποκάλεσε τους Έλληνες πολίτες οικονομικά αναλφάβητους, που δε καταλαβαίνουν τι τους γίνεται επειδή δεν τον χειροκροτούν που τους έχει ρημάξει με την αισχροκέρδεια», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το ερώτημα είναι σαφές: Η θέση του κ. Γεωργιάδη που προσβάλει μια ολόκληρη κοινωνία είναι η επίσημη θέση της ΝΔ; Συμφωνεί μαζί του ο κ. Μητσοτάκης;» προσθέτει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε το βράδυ της Τετάρτης στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο λεξικό είναι «το πιο έγκυρο στον κόσμο», και ότι «υπάρχουν και τα λήμματα “Δεξιός” και “Αριστερός” με την αρχαία τους σημασία». Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι εκείνος, «ως χιούμορ, ανέφερα ότι το “Δεξιός” μεταφορικά σημαίνει ο καλός ενώ ο “Αριστερός” ο κακότυχος» εξηγώντας ότι «αυτά δεν είχαν προφανώς πολιτική σημασία αλλά είχαν να κάνουν με τους οιωνούς, το πέταγμα των πουλιών κλπ».

Αναλυτικά η τοποθέτηση Γεωργιάδη στο Twitter

«Αυτό που συνέβη σήμερα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Σε μία ομιλία μου, προ δέκα ημερών, μεταξύ άλλων αναφέρθηκα στο «Λεξικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης των Liddell & Scott». Στο Λεξικό αυτό, το οποίο είναι το πιο έγκυρο στον κόσμο, υπάρχουν και τα λήμματα «Δεξιός» & «Αριστερός» με την αρχαία τους σημασία. Εγώ, ως χιούμορ, ανέφερα ότι το «Δεξιός» μεταφορικά σημαίνει ο καλός κλπ ενώ ο «Αριστερός» ως ο κακότυχος κλπ εξήγησα μάλιστα ότι αυτά δεν είχαν προφανώς πολιτική σημασία αλλά είχαν να κάνουν με τους οιωνούς, το πέταγμα των πουλιών κλπ. Πήραν κομμένο από την ομιλία μου αυτό και ο Σύριζα έβγαλε ανακοίνωση εναντίον μου και για αυτό….δηλ απαγορεύεται να χρησιμοποιούμε και τα Λεξικά…οι άνθρωποι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους λόγω της ήττας τους που πλησιάζει!! Πάμε γερά για τη νίκη του @kmitsotakis στις 21 Μαΐου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις