Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστές “πιάστηκαν” λίγο πριν αρπάξουν και χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές “πιάστηκαν” λίγο πριν αρπάξουν και χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ

Τρεις συλλήψεις

Ηταν κατά την Αστυνομία, οι δράστες ένοπλης ληστείας το απόγευμα της 3ης Μαρτίου στη Γαστούνη σε βάρος ιδιοκτήτριας κοσμηματοπωλείου, την οποία χτύπησαν και απείλησαν με πιστόλι για να αρπάξουν κοσμήματα από τις προθήκες.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Πιάστηκαν, είκοσι πέντε ημέρες μετά, λίγο πριν «χτυπήσουν» χρηματαποστολή των ΕΛ.ΤΑ, που προετοίμαζαν, εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι  είχαν μπει στα ίχνη τους και τους παρακολουθούσαν! Τους είδαν- δύο Αλβανούς και έναν  Ελληνα- να περιεργάζονται το κτίριο των ΕΛ.ΤΑ, κάνοντας προπαρασκευαστικές ενέργειες, όπως εκτιμάται, αλλά και να κάνουν «αυτοψία» και σε άλλους οικονομικούς στόχους. Τότε ήταν που αποφασίστηκε η σύλληψή των τριών ένοπλων κακοποιών, στην οποία πήραν μέρος άνδρες της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, λόγω της επικινδυνότητάς τους.

Όταν πραγματοποιήθηκε η έρευνα στους χώρους, όπου διέμεναν-ενοικιαζόμενα διαμερίσματα- βρέθηκε, εκτός από πιστόλια και άλλα αντικείμενα κι ένα μεγάλο μπιτόνι βενζίνης, με την οποία, εκτιμάται, θα παρέδιδαν στις φλόγες κλεμμένο αυτοκίνητο,  που ήδη είχαν αφαιρέσει για να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη… Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, την 3-3-2023 διέπραξαν μια ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, στην Ηλεία, κατά την οποία έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας (κουκούλες) τύπου full face, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο και με την άσκηση σωματικής βίας και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και αφαίρεσαν, κοσμήματα συνολικής αξίας  100.000 ευρώ».

Έκλεβαν τροχοφόρα

Στη συνέχεια παρατίθενται στοιχεία τα οποία υποδηλώνουν για την Αστυνομία, ότι η δράση τους θα συνεχιζόταν αφού γίνονταν συνεχώς προπαρασκευαστικές ενέργειες: «Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας,  προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας τους τελευταίους δυο μήνες, προέβησαν σε κλοπή οχήματος, μοτοσικλέτας και πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος.

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι ενώθηκαν ως μέλη σε επιχειρησιακά δομημένη εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών, σε στόχους οικονομικού ενδιαφέροντος».

Στις  έρευνες, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα σε περιοχή της Ηλείας, όπου διέμεναν οι τρεις συλληφθέντες, βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής: Δύο πιστόλια και δύο γεμιστήρες, 21  σφαίρες,  3 κάλυκες πυροβόλου όπλου, διάφορα κοσμήματα (27 δαχτυλίδια, 4 βραχιόλια, 2 κολιέ, 2 ζεύγη σκουλαρίκια), αυτοκίνητο για το οποίο έχει δηλωθεί κλοπή και το οποίο έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες έχει δηλωθεί κλοπή. Επίσης, μοτοσικλέτα, για την οποία έχει δηλωθεί κλοπή, 2 γραμμάρια κάνναβης, 3 κινητά τηλέφωνα, 2 ζεύγη υφασμάτινα γάντια, 2 κατσαβίδια, μπιτόνι βενζίνη, 3 κουκούλες τύπου (full face) και είδη ρουχισμού.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, προσθέτει η Αστυνομία,  αποκόμισαν από τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Σημειώνεται από την Αστυνομία  ότι τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας, που συνελήφθησαν   έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για σοβαρά ποινικά αδικήματα. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για -κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση, ληστεία, κλοπές και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις