Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εργοστάσιο με… διπλή παραγωγή
ΕΛΛΑΔΑ

Εργοστάσιο με… διπλή παραγωγή

Τρεις συλλήψεις

Εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες εταιρίας μεταφορών, διέθεταν και τα ανάλογα γραφεία και αποθήκες, αλλά ο σκοπός ήταν άλλος, καθώς η εταιρία ήταν «μαϊμού».

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Η «βιτρίνα», χρειαζόταν για να οργανώνονται πράγματι μεταφορές τεράστιων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, τα οποία παρασκευάζονταν σε «εργοστάσιο» που λειτουργούσε επί 24ώρου με αλλοδαπούς εργάτες και σε διπλή γραμμή παραγωγής! Την εξάρθρωση αυτού του κυκλώματος, που δρούσε σε Χαλκιδική-Θεσσαλονίκη, Αθήνα, ανακοίνωσε σε  συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, ταξίαρχος Γεώργιος Τζήμας.

Αφού έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του Κιλκίς, που συνέλαβαν τα τρία ηγετικά μέλη της οργάνωσης, τόνισε ακόμη ότι οι διαφυγόντες δασμοί για το κράτος ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι τρεις ημεδαποί που συντόνιζαν την παραγωγή λαθραίων, αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων, συνελήφθησαν στο Καλοχώρι σε της Θεσσαλονίκης, σε γραφεία – αποθήκες της προαναφερθείσας εικονικής εταιρείας μεταφορών.

Μεταφορική “βιτρίνα”

«Όπως διαπιστώθηκε»,  αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία «η εν λόγω εταιρεία λειτουργούσε ως κάλυψη για την παράνομη δράση τους, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων, ήταν άτομο που είχε συντονιστικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Επίσης, σε περιοχή της Χαλκιδικής, εντοπίσθηκε το εργοστάσιο παρασκευής των λαθραίων καπνικών προϊόντων, αποτελούμενο από δύο πλήρεις γραμμές παραγωγής. Στον ίδιο χώρο συνελήφθησαν 27 αλλοδαποί εργάτες, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν – αλλά και διέμεναν – εκεί. Οι εργάτες αυτοί, ήταν από Ρωσία, Ουκρανία Μολδαβία.

Από το «εργοστάσιο» με τη διπλή γραμμή παραγωγής στη Χαλκιδική τα εμπορεύματα μεταφέρονταν στο Καλοχώρι, στα γραφεία της δήθεν εταιρίας μεταφορών και εκεί έφθανε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα νταλίκα από την Αθήνα για να φορτώσει και να μεταφέρει στην Αττική η και αλλού τα λαθραία.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

592.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, δηλαδή περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια τεμάχια λαθραίων τσιγάρων, 20 τόνοι και 320 κιλά επεξεργασμένου καπνού, πλήθος πρώτων υλών, 7 οχήματα τύπου κλαρκ και παλετοφόρα, 4 Ι.Χ.Φ. οχήματα από τα οποία τα 2 με επικαθήμενα, 2 οχήματα τύπου van, σύστημα εντοπισμού gps, μηχανήματα και εξοπλισμός παρασκευής λαθραίων τσιγάρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις