Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επείγον σήμα στις πύλες εξόδου της χώρας για την κλοπή οχήματος
ΕΛΛΑΔΑ

Επείγον σήμα στις πύλες εξόδου της χώρας για την κλοπή οχήματος

Σε μόλις 20 λεπτά η κλοπή 

Συμβατικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας το οποίο, κατά πληροφορίες ήταν ένα από τα συνοδευτικά κορυφαίου Υπουργού της Κυβέρνησης, εκλάπη στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου και το γεγονός έχει σημάνει την κινητοποίηση των Αρχών ώστε να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπηρεσιακό όχημα εκλάπη ενώ ο οδηγός του το είχε σταθμεύσει για το πολύ είκοσι λεπτά, έξω από την οικία του. Δεν μπορεί να απαντήσει ακόμη κανείς αν η αρπαγή του συνοδευτικού οχήματος ήταν ένα τυχαίο γεγονός, που αποφασίστηκε από τους δράστες όταν διαπίστωσαν ότι το όχημα ήταν αφύλακτο και έτοιμο να λειτουργήσει η αν πίσω από την κλοπή βρίσκονται δράστες, που είχαν στοχοποιήσει το πολυτελές όχημα. Άγνωστο επίσης αν γνώριζαν ότι πρόκειται για συνοδευτικού Υπουργού.

Μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή του πολυτελούς οχήματος από τον υπεύθυνο οδηγό του, ενημερώθηκε αμέσως η Αστυνομία. Την υπόθεση εντοπισμού του αυτοκινήτου όπως και των δραστών της κλοπής, ανέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Ξεκινώντας την έρευνα οι αρμόδιοι έψαξαν για βιντεοληπτικό υλικό από τα γύρω κτίρια στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν κινήσεις των δραστών.

Σε μόλις 20 λεπτά η κλοπή

Όπως πληροφορούν με σήμα τους άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες το όχημα εκλάπη από την οδό Ομήρου στο Νέο Ηράκλειο, από τις 6 έως τις 6 και 20 το απόγευμα.  Οι αστυνομικοί ζητούν επισταμένες έρευνες και στις Πύλες εξόδου της χώρας με εντολή  να πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε αυτοκίνητα ίδιου τύπου και πιο συγκεκριμένα να τίθενται σε αντιπαραβολή ο αριθμός πλαισίου με τις φερόμενες, ανά περίπτωση, πινακίδες κυκλοφορίας». Αυτό το τελευταίο, που δείχνει και την υποψία ότι πίσω από την κλοπή βρίσκεται οργανωμένο κύκλωμα το οποίο θα επιχειρήσει να περάσει σε άλλη χώρα το τροχοφόρο, προέρχεται από το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι εγκληματικές οργανώσεις επιχειρούν κάθε τόσο παράνομες «εξαγωγές’ πολυτελών οχημάτων.

Συλλήψεις στους κήπους

Για του λόγου το αληθές, μόλις το μεσημέρι της 22ας Μαρτίου,  στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και κλοπές τροχοφόρων. «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία στη σχετική ενημέρωση «οι δράστες, οδηγώντας δύο πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή Αξιωματούχων της Frontex στα δύο οχήματα διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφεραν ήταν πλαστές, ενώ οι αριθμοί πλαισίου των αυτοκινήτων ήταν παραποιημένοι. Επιπλέον όπως προέκυψε τα ανωτέρω οχήματα είναι καταχωρημένα από τις Αρχές της Γερμανίας ως αντικείμενα με σκοπό την κατάσχεση, καθόσον έχουν κλαπεί τον Δεκέμβριο του έτους 2022 και τον Φεβρουάριο του έτους 2023 αντίστοιχα από περιοχές της Γερμανίας». Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, δύο ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις