Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρόεδρος Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου

Πρόεδρος Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Το σχόλιο της πρώην υπουργού Παιδείας για τις δηλώσεις της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με την πρόεδρο της φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ, Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, τοποθετήθηκε μέσω των social media, η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στις δηλώσεις της προέδρου της φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ και καθηγήτριας, ενώ τονίζει ότι η πολιτική του κρύπτεσθαι και της δήθεν κατανόησης «αποθράσυνε ελάχιστες μειοψηφίες» που είναι «βυθισμένες στην άγνοια και τον δογματισμό».

Προσθέτει ότι «έχοντας υποστεί πολλαπλές μορφές βίας την περίοδο της υπουργίας μου, ξέρω ειδικά για τις γυναίκες την γλώσσα που χρησιμοποιείται και τον σεξισμό που αυθόρμητα κινητοποιείται. Η Βάσω Κιντή, η Μαρία Ευθυμίου, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυπριανίδου, τρεις καθηγήτριες του ΕΚΠΑ βγήκαν μπροστά όπως βέβαια και άλλοι και άλλες … όχι αρκετοί».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου

«Σήμερα στο protothema.gr ως πρώτο θέμα (και μπράβο τους) μιλά η Πρόεδρος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου

RESPECT!!!

Υπάρχουν «Καθηγηταί» εις τας Αθήνας .Η πολιτική του κατευνασμού δια της σιωπής ,του κρύπτεσθαι,και της δήθεν κατανόησης δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα αποθράσυνε ελάχιστες μειοψηφίες (αλήθεια αυτοί οι φοιτητές θα έχουν καμία επίπτωση μετά την ανακοίνωση του κοσμήτορα;)βυθισμένες στην άγνοια και τον δογματισμό με αποτέλεσμα να κρατούν όμηρο την πανεπιστημιακή κοινότητα με την βία.

Και επειδή η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία χρειάζονται Λόγος και Θεσμοί. Οι καθηγητές να μιλήσουν να αντισταθούν να δώσουν πρότυπο, οι φοιτητές να κατανοήσουν την δύναμη της πλειοψηφίας, η Πολιτεία να υλοποιήσει θεσμούς και πρακτικές των αναπτυγμένων χωρών και οι αρχηγοί των κομμάτων να μην υπεκφεύγουν.

Έχοντας υποστεί πολλαπλές μορφές βίας την περίοδο της Υπουργίας μου ξέρω ειδικά για τις γυναίκες την γλώσσα που χρησιμοποιείται και τον σεξισμό που αυθόρμητα κινητοποιείται. Vasso Kindi @Μαρια Ευθυμιου η Βάνα Νικολαιδου-Κυπριανίδου τρεις καθηγήτριες του ΕΚΠΑ βγήκαν μπροστά όπως βέβαια και αλλοι και άλλες .. όχι αρκετοί.

Είχα πει κάποτε όταν γράφαμε τον νόμο στους καθηγητές Achilleas Gravanis και Joachim Grispolakis και στον αείμνηστο Βασίλη Παπάζογλου: είμαστε δυο, είμαστε τρεις, δεν είμαστε χίλιοι δεκατρείς .. ακόμα.».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις