Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αρκιοί παρέλαση 2023: Με εντολή Πλακιωτάκη η μεταφορά γονιών και παιδιών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρκιοί παρέλαση 2023: Με εντολή Πλακιωτάκη η μεταφορά γονιών και παιδιών

Αρκιοί παρέλαση 2023: Τους συνεχάρη για την παρέλαση με τον μικρό Άγγελο

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη, κατέπλευσε χθες το πρωί στους Αρκιούς, το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ. 080), για να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε επίσης και ομάδα μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, η οποία συνοδευόταν από τους γονείς και τους δασκάλους, όπου και παρέλασε μαζί με τον μοναδικό μαθητή του νησιού, τον μικρό Άγγελο. Στην εν λόγω εκδήλωση, το παρών έδωσαν το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης, καθώς και στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτμου. Η συμμετοχή των παιδιών από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Βούλας έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμών. Οι γονείς, μάλιστα, οργάνωσαν το ταξίδι και έφτασαν στους Αρκιούς μία μέρα πριν την παρέλαση, την Παρασκευή (24/3), όπου και (σ.σ. στο ταξίδι) συμμετείχαν 13 παιδιά και 14 γονείς και δάσκαλοι.

Με εντολή του υπουργού κινητοποιήθηκε το ΠΑΘ 080, το οποίο βρίσκονταν στην περιοχή έχοντας ολοκληρώσει την περιπολία του. Το σκάφος κατέπλευσε στους Αρκιούς για να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις αλλά και για να συνδράμει την ομάδα των παιδιών και των γονιών τους σε ό,τι χρειάζονταν. Να σημειωθεί ότι από την Πάτμο προς τους Αρκιούς τα παιδιά και οι γονείς τους ταξίδεψαν με φουσκωτά, ενώ έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή τους με Σκάφη του ΛΣ.

Συγχαρητήρια Πλακιωτάκη

Ο κ. Πλακιωτάκης συνεχάρη τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Βούλας, γι’ αυτήν τους την πρωτοβουλία τους να σπεύσουν στο ακριτικό νησί για να μην παρελάσει μόνος του ο μικρός Άγγελος, και υπογράμμισε ότι από αυτήν την πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων οι μαθητές και οι συνοδοί τους, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Π.Α.Θ. 080 και να συνομιλήσουν με το πλήρωμα του, ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησαν και πλου με το σκάφος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις