Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βάνα Νικολαΐδου Κυριανίδου – Τέμπη: Φοιτητές ζητούν την παραίτηση καθηγήτριας της Φιλοσοφικής
ΕΛΛΑΔΑ

Βάνα Νικολαΐδου Κυριανίδου – Τέμπη: Φοιτητές ζητούν την παραίτηση καθηγήτριας της Φιλοσοφικής

Βάνα Νικολαΐδου Τέμπη: Έπειτα από ανάρτηση που έκανε

Η πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ Βάνα Νικολαΐδου–Κυριανίδου, στοχοποιήθηκε από αριστερούς φοιτητές επειδή έγραψε στο facebook ότι οι κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μια εθνική τραγωδία.

Μετά την ανάρτησή της, φοιτητές πήγαν στο γραφείο της Βάνας Νικολαΐδου «προκειμένου να τοποθετηθεί για την αισχρή ανάρτησή της σε σχέση με την κρατική δολοφονία των Τεμπών»! Η παράταξη Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής (ΣΑΦ-ΕΑΑΚ) που τοποθετείται στην εξωκοινοβουλευτική ΑριστεράΣυγκεκριμένα, έβγαλε το συμπέρασμα ότι χαρακτήριζε… φασίστες τους φοιτητές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, και την κατηγόρησαν ότι είναι εχθρός της κοινωνίας. Μάλιστα, η παράταξη επικρίνει την καθηγήτρια ότι «στοχοποιεί αρχικά τις ίδιες τις μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις, τους συλλογικούς φορείς αλλά και τις ίδιες τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων».

Στην είσοδο του κτιρίου της Φιλοσοφικής στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου ανήρτησαν πανό που ζητάει την παραίτηση της καθηγήτριας από τη θέση του προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε νέα συνέλευση φοιτητών. Η κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και σε απόφασή της εξέφρασε «την έντονη αντίθεσή της στη στοχοποίηση της συναδέλφου. Υποστηρίζουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των μελών της σχολής να εκφράζουν ανεμπόδιστα τις απόψεις τους», ανέφερε.

«Μου θυμίζουν τάγματα εφόδου»

«Μου είπαν “άλλη φορά να προσέχετε τι γράφετε”. Δεν επιδιώκουν διάλογο, θέλουν συμμόρφωση στις υποδείξεις τους. Μου θυμίζουν τάγματα εφόδου», δήλωσε η καθηγήτρια στην Καθημερινή και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να μπορεί να συζητήσει με τους φοιτητές, αλλά σε τέτοιες κινητοποιήσεις δεν μπορείς να συνομιλήσεις. «Κραυγάζουν, με οχλοβοή και απειλές σού επιτίθενται, ζητώντας να επιβάλουν τις απόψεις τους. Θέλουν συμμόρφωση με τις υποδείξεις τους», ανέφερε.

O γνωστός καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης σχολίασε το περιστατικό στο ΕΚΠΑ με την παρέμβαση εις βάρος της καθηγήτριας Βάνας Νικολαΐδου, έκανε λόγο για «φασίζουσες δυνάμεις του πανεπιστημίου» και «φοβισμένους ή αδιάφορους καθηγητές και φοιτητές» που «έχουν παραδώσει το παν/μιο σε φασίζουσες μειοψηφίες».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αχιλλέα Γραβάνη στο Facebook:

«ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!

Οι φασίζουσες δυνάμεις του παν/μιου προπηλακίζουν την Καθηγήτρια Βάνα Νικολαΐδου, πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας του Παν/μιου Αθηνών, επειδή διαφωνούν με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ελευθερη έκφραση έχει πεθάνει στο ελληνικό παν/μιο προ πολλού. Τα τάγματα εφόδου τις αριστεράς την ελέγχουν πλήρως. Φοβισμένοι η αδιάφοροι καθηγητές και φοιτητές έχουν παραδώσει το παν/μιο σε φασίζουσες μειοψηφίες.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτές θα είχαν εξοστρακιστεί από το παν/μιο αλλά στην χώρα του αριστερού αναχρονισμού κυριαρχούν. Αν η πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας αντιστέκονταν, ξεσηκώνονταν κατά του φασισμού στα παν/μια τα θρασύδειλα αυτά φασιστακια θα ήταν ανίσχυρα. Το παν/μιο δεν θα είχε την ανάγκη αστυνόμευσης ούτε την παρέμβαση του όποιου κυβερνήτη και θα δικαίωνε το αυτοδιοίκητο του. Αλλά, μούγκα στην στρούγκα …

Με την θαρρετή και ελευθερη κ. Νικολαΐδου!!

ΥΓ# Η συνάδελφος πρωτοστάτησε στην αφαίρεση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα του Παν/μιου Αθηνών από τον νεοναζί Πούτιν», κατέληξε στην ανάρτησή του ο καθηγητής Αχιλλέας Γραβάνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις