Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Νικολαΐδης για τον διαιτητή του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Αν ήταν Έλληνας θα τον είχαν διαγράψει
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικολαΐδης για τον διαιτητή του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Αν ήταν Έλληνας θα τον είχαν διαγράψει

«Να πληρώσουμε παραπάνω και να φέρουμε τους καλύτερους αν μπορούμε»

Η διαιτησία του Νικόλα Νταμπάνοβιτς στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena» που έληξε 0-0 την Κυριακή (19/3) στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και την απόδοση του ρέφερι σχολίασε και ο άλλοτε άσος της Ένωσης και θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ντέμης Νικολαΐδης. Στην εκπομπή Monday FC της Nova, o Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε για τις αποφάσεις του Μαυροβούνιου διαιτητή.

«Πολύ κακή η διαιτησία, αν ήταν Έλληνας διαιτητής θα τον είχαν διαγράψει. O ξένος θα πρέπει να είναι καλύτερος από τον Έλληνα, αλλιώς γιατί να μην υποστηριχτεί ο Έλληνας; Μπορεί και τα λάθη του να ήταν πιο πολλά από τις σωστές αποφάσεις. Να πληρώσουμε παραπάνω και να φέρουμε τους καλύτερους αν μπορούμε», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Όλες οι μεγάλες έχουν πάρει σφυρίγματα με μικρότερες ομάδες. Λες και παίζουν οι διαιτητές με έναν φόβο και όλα τα σφυρίγματα είναι υπέρ της μεγάλης ομάδας. Όλες οι μεγάλες έχουν πάρει σφυρίγματα».

«Θαρραλέος ο Παναθηναϊκός»

Σχετικά με το ματς, αναφέρθηκε πρώτα στον Παναθηναϊκό και είπε: «Είδα για ακόμη μία φορά τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύει την ΑΕΚ. Είδαμε Παναθηναϊκό σε καλύτερη βερσιόν. Πίεσε, ήταν πιο θαρραλέος στην επίθεση, έπαιξε πιο επιθετική άμυνα. Όλο το μυστικό του Παναθηναϊκού ήταν να παίξει με τρία χαφ με Τσέριν, Κουρμπέλη και Πέρεθ. Κατάφερε να πιέσει και να βγει μπροστά. Καλύτερος ο Παναθηναϊκός από το 1-0». Έπειτα αναφερόμενος στην ΑΕΚ, ο Νικολαΐδης σχολίασε: «Είδα την ΑΕΚ να κάνει άμυνα πιο πίσω. Έχω την εντύπωση ότι επηρεάστηκε από το ό,τι έφαγε αντεπιθέσεις από τον Ολυμπιακό. Δεν έκανε πιεστικές άμυνες. Μην ξεχνάμε ότι παίζει με μία καλή ομάδα. Η ΑΕΚ δεν ήταν χειρότερη από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε από τη συμπεριφορά του, με μεγάλη ένταση. Η ΑΕΚ έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλά και έτσι η κριτική γίνεται με γνώμονα τα καλά ματς που έχει κάνει και θα είναι πιο αυστηρή.

Είδαμε ένα ωραίο ντέρμπι. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη ή ισάξια στα ματς. Η ΑΕΚ δεν έχει πάρει ματς όταν δεν είναι πολύ καλύτερη. Έχει πέσει η ένταση, έπαιζε στο 10, μοιραία κουράζεται γιατί περνά το πρωτάθλημα. Παρόλο που η ένταση έπεσε από το 10 στο 8. Η ΑΕΚ είναι σε καλό… φεγγάρι παρότι έπεσε η ένταση. Βλέπω μία κούραση, θα αντέξει; Θα δούμε με κούραση να λαμβάνονται λάθος οι αποφάσεις», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε για τον Αλμέιδα: «Αυτός ο προπονητής μου αρέσει, μου αρέσει αυτά που βλέπω από την ΑΕΚ του Αλμέιδα. Αν αυτό το πράγμα η ΑΕΚ το στηρίξει, είτε φέτος είτε του χρόνου μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις