Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης Εξάρχεια: Ελεύθερος ο 19χρονος, δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες ο γραμματέας του ΜέΡΑ25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης Εξάρχεια: Ελεύθερος ο 19χρονος, δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες ο γραμματέας του ΜέΡΑ25

Βαρουφάκης Εξάρχεια: Την αποπομπή του Τάκη Θεοδωρικάκου ζήτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα αφέθηκε ο 19χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη βάση εντάλματος σύλληψης απολογήθηκε ενώπιον της 1ης ανακρίτριας ανηλίκων και μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τον 17χρονο συλληφθέντα ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του την περασμένη Τετάρτη. Το βράδυ της Πέμπτης 16/3 έγινε ακόμη μια προσαγωγή για την επίθεση κατά του γραμματέα του ΜέΡΑ25, ενός 35χρονου που δεν είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές. Ωστόσο, ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες μετά την προσαγωγή του.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης και κατέθεσε για την επίθεση σε βάρος του. Όπως ανέφερε δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων, τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν στα Εξάρχεια με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πρόσωπο. Αντίθετα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, ζήτησε την αποπομπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, τονίζοντας πως έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά καλά καταθέσει στην Αστυνομία ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις