Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά – Παναγιωτόπουλος: «Δεν θα απέκλεια μία συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά – Παναγιωτόπουλος: «Δεν θα απέκλεια μία συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ»

Ελληνοτουρκικά - Παναγιωτόπουλος: Έχει επικοινωνηθεί η πρόθεση για συνάντηση από την τουρκική πλευρά

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στον ΣΚΑΙ 100,3 για το δυστύχημα στα Τέμπη, για τα C-130 και για τα ελληνοτουρκικά. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι δεν θα απέκλειε μία συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. Επισήμανε ότι ήδη η πρόθεση έχει επικοινωνηθεί από την τουρκική πλευρά, προσθέτοντας ότι το πιθανότερο είναι, εάν τελικά γίνει η συνάντηση αυτή, να γίνει στην Τουρκία, στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Στη συνέχεια, δήλωσε για την τραγωδία: «Η όλη υπόθεση στα Τέμπη είναι ένα κράμα ατομικής ευθύνης αλλά και των γνωστών παθογενειών του συστήματος». Τόνισε ότι όσο περνάει ο καιρός, η κοινωνία θα έχει τη δυνατότητα να κάνει μία αποτίμηση του τραγικού δυστυχήματος με μεγαλύτερη νηφαλιότητα. «Εάν αυτή η χώρα θέλουμε να πάει μπροστά, πρέπει όλοι να λειτουργούμε με παραπάνω επαγγελματισμό στο πόστο μας» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Για τα C-130

Κληθείς να απαντήσει γιατί από τα C-130 που έχουν παραληφθεί, πετούν μόνον δύο, ο υπουργός τόνισε ότι το πρόβλημα έχει βαθιές ρίζες. Εξήγησε ότι για να έχουμε συντήρηση των αεροσκαφών, πρέπει να έχουμε και μία σταθερή ροή ανταλλακτικών. «Κάποτε είχαμε πολλά, αλλά δεν είχαν ψηφισμένη εγκεκριμένη από τη Βουλή συμφωνία για τη συνεχή υποστήριξη τους, που είναι και απαραίτητη για την απρόσκοπτη ροή ανταλλακτικών» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι η σύμβαση αυτή ψηφίστηκε από τη Βουλή πριν από δύο χρόνια, επί ΝΔ.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το βασικό πρόβλημα είναι η συνεχώς αυξανόμενη χρήση αυτών των αεροπλάνων για οποιοδήποτε μεταφορικό έργο. «Είναι σαν να έχεις μία νταλίκα και να την χρησιμοποιείς για παραδόσεις ντελίβερι μέσα στην πόλη. Και όσο την ξεζουμίζεις, τόσο μεγαλύτερες φθορές προκαλείς. Και όσο μεγαλύτερες οι φθορές, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ανάγκη συντήρησης και όταν αυτή δεν γίνεται επαρκώς, τότε ο αριθμός αυτών που έχεις στη διάθεσή σου μειώνεται. Σου μένουν ένα – δύο και όταν με αυτά τα ένα – δύο κάνεις όλες τις δουλειές σου, πρέπει να τα χρησιμοποιείς και πιο συχνά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις