Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πισπιρίγκου εξελίξεις: Παραπέμπεται σε δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας η κατηγορούμενη
ΕΛΛΑΔΑ

Πισπιρίγκου εξελίξεις: Παραπέμπεται σε δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας η κατηγορούμενη

Πισπιρίγκου εξελίξεις: Η πρόταση του εισαγγελέα

Την παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη, προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας. Μάλιστα, ο εισαγγελέας ζητάει η Ρούλα Πισπιρίγκου να δικαστεί για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας ζητάει και την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου, που παράλληλα δικάζεται για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.  Την τελική απόφαση για το εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παραπεμφθεί σε δίκη και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Παράλληλα, η νοσηλεύτρια Ελευθερία Πετσαβά περιέγραψε σήμερα Παρασκευή στο δικαστήριο τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας να σώσουν τη ζωή της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, όταν υπέστη ανακοπή. Η μάρτυρας ήταν η πρώτη που μπήκε στο δωμάτιο που νοσηλευόταν το κοριτσάκι, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου ειδοποίησε πως η κόρη της έχει εμφανίσει επεισόδιο. Η νοσηλεύτρια κατέθεσε: «Ήμουν Σάββατο και Κυριακή 10 και 11 Απριλίου βάρδια 3-11. Το Σάββατο φώναξε η μητέρα ότι το παιδί έχει ένα επεισόδιο. Τρέξαμε με τους γιατρούς και το παιδί ήταν στη μέση του κρεβατιού και είχε χαμηλό κορεσμό. Η γιατρός φώναξε το όνομα του παιδιού για να δει αν ανταποκρίνεται. Το παιδί συνήλθε και του έβαλαν οξυγόνο».

«Είδα τη μητέρα να μου κουνάει τα χέρια χωρίς να μιλάει»

Στη συνέχεια, η μάρτυρας περιέγραψε το δεύτερο επεισόδιο της επόμενης ημέρας, που ήταν εκείνο που άφησε το κοριτσάκι παραπληγικό: «Στις 7 το απόγευμα άκουσα το κουδούνι. Το κουδούνι το χτυπούν συνήθως για απλά πράγματα, αν είναι κάτι σοβαρό βγαίνουν στο διάδρομο και φωνάζουν. Εγώ όταν είδα ότι χτυπάει κουδούνι βγήκα να πάω προς το δωμάτιο και είδα τη μητέρα να μου κουνάει τα χέρια χωρίς να μιλάει. Εκεί κατάλαβα ότι ήταν κάτι σοβαρό. Το παιδί ήταν πάλι στη μέση του κρεβατιού. Ήταν ωχρό και δεν είχε το ρινικό οξυγόνο. Το μόνιτορ έδειχνε παύλες. Κάναμε ΚΑΡΠΑ και μετά από 50 λεπτά περίπου άρχισε να δείχνει το μόνιτορ έναν ελαφρύ σφυγμό». Η δίκη διακόπηκε για τις 28 Μαρτίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις