Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 28χρονη Κύπρος – δολοφονία: Έπεσε σε αντιφάσεις ο 30χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

28χρονη Κύπρος – δολοφονία: Έπεσε σε αντιφάσεις ο 30χρονος

28χρονη Κύπρος - δολοφονία: Έπεσε σε αντιφάσεις ο 30χρονος Γεωργιανός -Είχε καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικά

Επιμένει στην αθωότητά του ο 30χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 28χρονης Λέσια Μπίκοβα η οποία βρέθηκε νεκρή στην παραλία Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο, το περασμένο Σάββατο. Ο ύποπτος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο αποφάσισε την 8ήμερη κράτησή του για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Από την πλευρά του, ο 30χρονος, μέσω αιτήματος των δικηγόρων του προς την Αστυνομία, ζητά να διενεργηθεί δεύτερη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Πάφου και υπεύθυνο του ΤΑΕ, Μιχάλη Νικολάου, το αίτημα της πλευράς του υπόπτου για δεύτερη νεκροτομή, στην οποία θα παρίσταται ιδιώτης ιατροδικαστής, μελετάται από τη Νομική Υπηρεσία του κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι η νεκροτομή επί της σορού της γυναίκας, την οποία διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λευκωσίας και η οποία διήρκησε έξι ώρες, κατέδειξε πως η 28χρονη φέρει κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού, όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου. Σύμφωνα με το Cyprus Times στο σώμα της άτυχης γυναίκας οι ιατροδικαστές εντόπισαν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης και στραγγαλισμού. Διαφάνηκε επίσης ότι το έγκλημα πιθανό να μη διαπράχθηκε στο συγκεκριμένο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα, αλλά κάπου αλλού και μεταφέρθηκε εκεί.

“Κάναμε και οι δύο χρήση κοκαΐνης στο αμάξι”

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του υπόπτου, με την 28χρονη φίλη του διασκέδαζαν σε νυκτερινό κέντρο και τις πρώτες πρωινές ώρες προμηθεύτηκαν ποτά από περίπτερο τα οποία κατανάλωσαν στο όχημα, κατευθυνόμενοι προς την Πέτρα του Ρωμιού για περίπατο. Σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίστηκε στην ανάκριση, στο όχημα οι δυο τους έκαναν και χρήση κοκαΐνης. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, η κοπέλα επιχείρησε να βγάλει φωτογραφία selfie όταν έφτασαν στο σημείο αλλά παραπάτησε και έπεσε στον γκρεμό.

Δεν κατέληξε όμως αμέσως στην παραλία, όπως λέει, αλλά για λίγα λεπτά είχε πιαστεί από πέτρα, στα δύο περίπου μέτρα από το ύψος του δρόμου, και ο ίδιος προσπάθησε να την ανασύρει χωρίς αποτέλεσμα. Υποστηρίζει επίσης ότι καταρριχήθηκε και αναρριχήθηκε από το σημείο αυτό, όταν έπεσε η κοπέλα. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι το σημείο αυτό είναι πολύ απόκρημνο και πολύ δύσκολο για κάποιον να καταρριχηθεί και να αναρριχηθεί. Και σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το δεδομένο ότι ο ύποπτος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών, όπως κατέδειξαν και οι σχετικές εξετάσεις. Η αστυνομία εξετάζει επίσης τους ισχυρισμούς του ότι άργησε να καλέσει για βοήθεια επειδή δεν είχε μπαταρία στο κινητό του.

Πώς βρέθηκε στην Κύπρο η 28χρονη – Η γνωριμία με τον 30χρονο

Η 28χρονη Ουκρανή βρισκόταν στην Κύπρο από τις 6 Ιανουαρίου με ειδική άδεια παραμονής στην Κύπρο από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ενδείξεις,  οι οποίες διερευνώνται, ότι είχε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν την Κύπρο, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Σύμφωνα με το omegalive.com.cy ήδη στο νησί ζούσε η μητέρα της την οποία είχε επισκεφθεί. Ωστόσο η μητέρα της ταξίδεψε πριν από περίπου 15 ημέρες στην Ουκρανία και η 28χρονη έμεινε μόνη της στην Πάφο. Η 28χρονη φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με τον ύποπτο τον οποίο γνώριζε εδώ και λίγες εβδομάδες μέσω των social media. Εκείνος έχει ρωσική καταγωγή, αλλά με ελληνικό διαβατήριο ενώ ζει στην Κύπρο με την οικογένεια του εδώ και πολλά χρόνια.

ΑΛΕΣΙΑ ΜΠΙΚΟΒΑ
Αντιφάσεις από τον υπόπτο

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, ο ύποπτος ανακρινόμενος έπεσε σε πολλές αντιφάσεις. Σημαντικότερη από αυτές, το σημείο που έδειχνε στους αστυνομικούς ότι κατέπεσε η άτυχη νεαρή γυναίκα. Συγκεκριμένα, ο φίλος της και φερόμενος δράστης της δολοφονίας της υπέδειξε τέσσερα διαφορετικά σημεία στους αστυνομικούς. Ο 30χρονος υπεβλήθη σε ναρκοτέστ και αλκοτέστ, με θετικές ενδείξεις, ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο αυτοκίνητό του παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι προηγουμένως οι δυο τους βρίσκονταν σε νυχτερινό κέντρο όπου και διασκέδαζαν. Η άτυχη κοπέλα βρισκόταν στην Κύπρο από τις 6 Ιανουαρίου με ειδική άδεια παραμονής από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες διερευνώνται, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, οι οποίες αναφέρουν ότι η Λέσια Μπίκοβα είχε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν την Κύπρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις