Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αλλάζω Συσκευή αίτηση – δικαιούχοι: Εντάσσονται νέοι επιλαχόντες στο πρόγραμμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζω Συσκευή αίτηση – δικαιούχοι: Εντάσσονται νέοι επιλαχόντες στο πρόγραμμα

Αλλάζω Συσκευή αίτηση - δικαιούχοι: Πώς ενημερώνονται οι επιλαχόντες

Νέες εντάξεις στο πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» προανήγγειλε ο Κώστας Σκρέκας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε: «Έχουμε ήδη αυξήσει τους δικαιούχους σε περίπου 360.000. Κάθε φορά που προκύπτει δημοσιονομικός χώρος θα εντάσσουμε ακόμα περισσότερες αιτήσεις από το “Αλλάζω συσκευή” στη λίστα των δικαιούχων, μέχρις ότου εξαντληθούν όλες οι αιτήσεις. Βασικό κριτήριο των αποφάσεών μας είναι η ανταπόκριση των πολιτών, της κοινωνίας. Κι επειδή αυτή είναι μεγάλη σε όλα τα προγράμματα που σας ανέφερα, όποτε βρίσκουμε δημοσιονομικό χώρο θα επανερχόμαστε».

Υπενθυμίζεται πως στις 18/10 ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων μηνυμάτων στους δικαιούχους του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», οι οποίοι έλαβαν στο κινητό τους τον κωδικό του voucher με το οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Αντίστοιχα θα γίνει και η ενημέρωση των νέων δικαιούχων για την β’ φάση του προγράμματος. Οι νέοι δικαιούχοι – όπως και οι πρώτοι – θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν 3 ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, με νέες πιο αποδοτικές. Η επιδότηση ξεκινάει από 30% και φτάνει σε έως 50% του κόστους των συσκευών, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία του ωφελούμενου.

Οι επιχορηγήσεις που προβλέπονται:

  • κλιματιστικού (κατηγορία 1) προς αντικατάσταση παλαιού κλιματιστικού,
  • ψυγείου (κατηγορία 2) προς αντικατάσταση παλαιού ψυγείου
  • καταψύκτη (κατηγορία 3) προς αντικατάσταση παλαιού καταψύκτη

Οι προς ανακύκλωση συσκευές πρέπει να είναι άρτιες, όπως μπορεί να επιβεβαιωθεί μετά από γενικό οπτικό έλεγχο πριν την απόσυρσή τους. Επίσης, θα πρέπει να βρίσκονταν πριν την αντικατάστασή τους τοποθετημένες στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην αίτηση χρηματοδότησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις