Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βούλτεψη για ασυνόδευτα ανήλικα: “Κάνω τον σταυρό μου όταν λέω ότι είναι ασφαλή”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη για ασυνόδευτα ανήλικα: “Κάνω τον σταυρό μου όταν λέω ότι είναι ασφαλή”

Βούλτεψη για ασυνόδευτα ανήλικα: "Για την ευθύνη που έχω για τα ασυνόδευτα ανήλικα, και βγαίνω και λέω ότι είναι απολύτως ασφαλή, κάνω και τον σταυρό μου"

Τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει η Σοφία Βούλτεψη για μια αποστροφή της σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών και τις ευθύνες του τέως υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Σχολιάζοντας το σιδηροδρομικό δυστύχημα και τις δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή από το βήμα της Βουλής που διαβεβαίωνε για την ασφάλεια των τρένων, λίγες μόλις μέρες πριν την τραγωδία, ανέφερε ότι “δεν είναι ο μόνος” που εμφανίζεται σίγουρος σε τέτοιου είδους δηλώσεις, χωρίς να είναι.

Στη συνέχεια, μάλιστα, θέλοντας να υπερασπιστεί τον κ. Καραμανλή και φέρνοντας παράδειγμα από τη δική της εμπειρία, η ίδια σημείωσε: “Εμένα άμα με ρωτήσετε, που μαλώνω γι’ αυτό το θέμα, για την ευθύνη που έχω για τα ασυνόδευτα ανήλικα, και βγαίνω και λέω ότι είναι απολύτως ασφαλή, κάνω και τον σταυρό μου”.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε διαγωνισμό κυνισμού και ανευθυνότητας επιδίδονται υπουργοί και στελέχη της ΝΔ

Για κυβερνητική ανευθυνότητα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει ότι οι πολίτες απαιτούν ειλικρίνεια. “Την ώρα που η κοινωνία ζητά απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη οι υπουργοί και τα στελέχη της ΝΔ κάνουν διαγωνισμό κυνισμού και ανευθυνότητας”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί: “Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αν ο κ. Καραμανλής έλεγε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς. Χθες ο κ. Ρωμανός ότι “έχουμε βαρεθεί να λέμε συλλυπητήρια”. Σήμερα, η κ. Βούλτεψη δήλωσε ότι και η ίδια έχει την ευθύνη των ασυνόδευτων ανήλικων, αλλά όταν λέει ότι είναι ασφαλή “κάνει τον σταυρό της””.

Συνεχίζοντας ρωτά: “Αλήθεια, πόση ασφάλεια μπορούν να αισθάνονται οι πολίτες όταν η τύχη τους εξαρτάται από το αν “κάνουν τον σταυρό τους” οι υπουργοί;”.

Κλείνοντας αναφέρει: “Η φράση των ημερών που μας στοιχειώνει όλους “πάμε κι όπου βγει” δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει καλύτερα την κυβερνητική ανευθυνότητα. Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις και απαιτούν ειλικρίνεια. Ως εδώ με την ανευθυνότητα και την υποκρισία”.

Βούλτεψη: “Οι “αλάνθαστοι” του ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζουν κυνισμό μια ανθρώπινη στιγμή”

“Στην προσπάθειά τους να βγάλουν από τη μύγα δηλητηριώδες ξύγκι και ακολουθώντας τη γνωστή στρατηγική της διαστροφής της πραγματικότητας, οι “αλάνθαστοι” του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να βαφτίσουν “κυνισμό” μια ανθρώπινη, αυθόρμητη στιγμή, προκειμένου να εκφραστεί η καθημερινή αγωνία για τους πιο ευάλωτους από τους ευάλωτους, που είναι τα παιδιά”, απαντά η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Βούλτεψη αναφέρει στην απάντησή της, ότι “είναι οι ίδιοι άνθρωποι που άφησαν απροστάτευτα 5.500 ασυνόδευτα ανήλικα σε αστεγία, επισφαλείς συνθήκες, στη ζούγκλα της Μόριας, στις φαβέλες της Σάμου, στους δρόμους της ενδοχώρας και στα αστυνομικά τμήματα, παριστάνοντας συγχρόνως τους ανθρωπιστές” και καταλήγει: “Μια συμβουλή μόνο: Την επόμενη φορά να προσέξουν μήπως δαγκώσουν τη γλώσσα τους και δηλητηριαστούν”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις