Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς έγινε η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έγινε η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Η ανακοίνωση του ΜΕΡΑ25 - Αποχώρησε από το νοσοκομείο

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι, κυρίως, ερευνούν τις παρανομίες ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής επίθεσης με γροθιές και κλωτσιές, του Γραμματέα του ΜεΡΑ25, το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ηδη, αστυνομικοί της υπηρεσίας αυτής, που υπάγεται στην Ασφάλεια Αττικής, μόλις πληροφορήθηκαν την αιματηρή επίθεση κατά του κ. Βαρουφάκη, την ώρα που βρισκόταν σε ταβέρνα με τη σύζυγό του και Ευρωπαίους συναδέλφους του, τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Εκεί  όπου είχε μεταβεί με κάταγμα  στη μύτη, προκειμένου να πάρουν τις πρώτες πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες διαδραματίστηκε η βίαιη επίθεση. Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρίνιζε  ότι, «το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία «θα προβεί άμεσα σε όλες τις ενέργειες θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Η πλήρης ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, έχει ως εξής:

« Αναφορικά με την επίθεση, που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, βραδινές ώρες σήμερα στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα μαζί του, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Χωρίς φρουρά

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών. Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Δεύτερη επίθεση

Υπενθυμίζεται  ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει θύμα επίθεσης και πριν από οκτώ χρόνια, το 2015, στην ίδια περιοχή των Εξαρχείων, πάλι από αγνώστους. Τότε, ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25, ήταν μαζί με την σύζυγό του Δανάη Στράτου.

Σε ανακοίνωσή του το ΜεΡΑ25 αναφέρει ότι  σχετικά με την επίθεση:

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος. «Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας »έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια». Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25. Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.»

Στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο ο τραυματίας υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, του τοποθετήθηκε νάρθηκας στη μύτη, αφού οι γιατροί σταμάτησαν την αιμορραγία και γύρω στη 1 το πρωί εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας επικεντρώνουν στην αρχή της έρευνάς του σε δύο πρόσωπα. Τον δράστη, ο οποίος, κατά τις πρώτες μαρτυρίες χτύπησε, πέταξε κάτω και κλώτσησε στο πρόσωπο τον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και σ αυτόν, που κατά μαρτυρίες βιντεοσκοπούσε την επίθεση (!). Εν τέλει, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποχώρησε από τον «Ευαγγελισμό» λίγο πριν από τη 1 το πρωί. Οι θεράποντες ιατροί ήθελαν να παραμείνει τη νύχτα, αλλά εκείνος πήρε την τελική απόφαση και επέστρεψε στο σπίτι του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις