Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / It is a woman’s… digital world!
ΕΛΛΑΔΑ

It is a woman’s… digital world!

«Οι γυναίκες αποτελούν το πιο δυναμικό στοιχείο μιας κοινωνίας και σήμερα φαίνεται πως κρατούν στα χέρια τους και το πιο δυνατό κομμάτι στην εξέλιξη του τόπου που δεν είναι άλλο από το πέρασμα στον ψηφιακό κόσμο»

Όταν ο Τζέιμς Μπράουν ερμήνευσε το ιστορικό τραγούδι «It’s a man’s man’s world» την δεκαετία του 60, σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο κόσμος θα γινόταν digital, ούτε ότι ο συγκεκριμένος τομέας θα γυναικοκρατούταν! Το γεγονός απέδειξε για ακόμη μία φορά το 3ο κατά σειρά, μοναδικό συνέδριο που διασυνδέει και δίνει βήμα σε διακεκριμένες γυναίκες από τον χώρο της Πληροφορικής, της Τεχνολογίας, της Βιομηχανίας του Λιανεμπορίου και του Digital Marketing και ακούει στο όνομα «Women in Digital». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας στο ξενοδοχείο Divani Caravel και στο πρόγραμμα του περιλάμβανε 6 ενότητες με ομιλητές άντρες και γυναίκες, που στόχο είχαν να εμπνεύσουν και να μοιραστούν την εμπειρία τους, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ως βασικό συστατικό της επιτυχίας τους, όπως και να προωθήσουν εσωτερικά νέα και επιχειρηματικά μοντέλα που αφορούν τον τεχνολογικό τομέα.

 

«Στον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας η γυναίκα μπορεί να κάνει τη διαφορά» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΣΕΠΕ Γιώτα Παπαρίδου παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν πως, παγκόσμια, οι γυναίκες αποτελούν περίπου το μισό εργατικό προσωπικό, την ώρα που κατέχουν μόλις το 27% των θέσεων ευθύνης τονίζοντας, όμως, πως «βασικός στόχος των επιχειρήσεων του κλάδου είναι να υποστηρίζουν καθημερινά την προσωπική εξέλιξη, αλλά και την επαγγελματική ανέλιξη των στελεχών τους… και οι γυναίκες δεν αποτελούν εξαίρεση». Με την αυτοδιοίκηση να οφείλει να επενδύσει στην επιμόρφωση και στην τροφοδότηση των στελεχών της με τις απαραίτητες πλέον ψηφιακές τεχνικές δυνατότητες, η παρουσία του υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου Άρη Πανόπουλου στο συνέδριο αποτέλεσε παραδόξως… την εξαίρεση.

Όπως σημείωσε εμφατικά στον χαιρετισμό του: «Οι γυναίκες αποτελούν το πιο δυναμικό στοιχείο μιας κοινωνίας και σήμερα φαίνεται πως κρατούν στα χέρια τους και το πιο δυνατό κομμάτι στην εξέλιξη του τόπου που δεν είναι άλλο από το πέρασμα στον ψηφιακό κόσμο». «Αν ενωθούν αυτά τα δύο», τόνισε, «μπορούμε πραγματικά να απογειωθούμε». Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αφιερώθηκε από την Ε.Ε. στην Ψηφιακή Μετάβαση και στην επί ίσοις όροις, πρόσβαση σε όλους!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις